Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

      The Windmill geëmailleerde broodbakbol

      €159,95 Niet op voorraad: Verwacht: 2023!
      BAKT01 | 30 cm
      Geëmaileerde gietijzerenbol voorzien van geïntegreerde handvaten, rvs knop en vlakke bodem, speciaal ontwikkeld in samenwerking met Rutger Bakt voor het bakken van brood.... Toon meer
      • Authentiek Nederlands design
      • Hoogste kwaliteit
      • Zorgvuldig verpakt en verzonden
      • Gratis verzending vanaf €100

      Productomschrijving

       

      Er gaat maar weinig boven versgebakken brood. Met behulp van de broodbakbol kun je zelf thuis in je oven het allerlekkerste brood bakken! Het unieke ontwerp van de broodbakbol zorgt ervoor dat er tijdens het bakken stoom ontstaat, waardoor het brood goed kan rijzen en het een lekkere knapperige korst krijgt.

      Maar waarom is die stoom eigenlijk zo belangrijk? In een bakkerij wordt er, zodra het brooddeeg de oven in gaat, wat stoom toegevoegd. Door de stoom komt er een dun laagje water op het deeg, waardoor de korstvorming van het brood wordt uitgesteld. Zo kan het brood tijdens het eerste deel van de baktijd goed rijzen. Halverwege de baktijd is de stoom weg, het brood is dan goed gerezen en kan vervolgens verder gebakken worden tot het knapperig en goudbruin is. Met de broodbakbol wordt dit proces nagebootst en heb je de ideale broodbakoven voor thuis.

      Geëmailleerd
      De broodbakbol is gemaakt van geëmailleerd gietijzer. Gietijzer houdt de warmte lang vast en zorgt voor een goede warmteoverdracht aan het brooddeeg. Doordat de broodbakbol geëmailleerd is, is deze waterbestendig, roestvrij, makkelijk schoon te maken en blijft het deeg minder snel plakken. Van oudsher werd brood al in een gietijzeren pan, de Dutch Oven gebakken, waarbij de pan als oven gebruikt werd. De broodbakbol gebruikt de eigenschappen en voordelen van gietijzer, maar laat de oven het werk doen. De stevige rvs dekselknop zorgt ervoor dat je de deksel van de broodbakbol zelf met ovenwanten goed kunt vastpakken. Met de geïntegreerde handvaten kun je de gehele broodbakbol eenvoudig verplaatsen.

      Brood bakken
      Voor het bakken van brood gebruik je zowel de bodem als de deksel gezamenlijk in de oven. Hoe gebruik je de broodbakbol? Plaats het ovenrooster laag in de oven en zet de broodbakbol (zowel de bodem als de deksel) op het rooster. Verwarm de oven met de broodbakbol minimaal 30 minuten voor op 240 °C. Gebruik ovenhandschoenen om de deksel van de bol te nemen, schuif het brood op de bodemplaat en plaats de deksel er terug op. Verlaag de oventemperatuur naar 220-230 °C en laat het brood zo’n 20 minuten bakken. Verwijder met een ovenhandschoen de deksel en bak het brood in 15-25 minuten goudbruin en knapperig. Laat het brood afkoelen op een rooster.

      Ook perfect voor pizza, quiche, platbrood en nog veel meer!
      Naast het lekkerste brood kun je de broodbakbol ook gebruiken voor pizza’s, quiches, hartige taarten, platbroden en nog veel meer. Gebruik de bol dan zonder de deksel.

      De broodbakbol is ontwikkeld in samenwerking met Rutger Bakt. Op www.rutgerbakt.nl/broodbakbol staat een verzameling broodrecepten, uitleg over het gebruik van deze broodvorm en nog meer lekkere inspiratie voor de broodbakbol. De broodbakbol is ook geschikt om brood mee te bakken in een gasbarbecue met deksel, kamado of andere gesloten barbecue.

       

      Toon meer

      Specificaties

      Artikelnummer
      BAKT01
      SKU
      BAKT01-136571171

      Toon meer

      Reviews

      0 from 5Based on 0 reviews
      Schrijf je eigen review

      Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

      Maak je aankoop compleet

      Aanbevolen accessoires

      The Windmill geëmailleerde broodbakbol
      € 159,95
      The Windmill geëmailleerde broodbakbol
      Niet op voorraad: Verwacht: 2023!
      Toevoegen aan winkelwagen

      Recent bekeken

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »