Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      The Windmill B.V. - Dinsdag 5 Juli 2022

      Campingkoken

      Vakantie staat voor de deur, het uitgewezen moment om je hobby, wat zeg ik, je levensstijl verder te ontwikkelen. Buitenkoken kan op vele manieren. Back to basic met een kampvuur, het welbekende chuckwagon cooking, koken op een vuurtafel, met je Camp Stove aan de slag of achter in de tuin, bijvoorbeeld op je Weber of Bastard barbecue. 

      Neem de tijd
      Wanneer je buiten gaat koken mag het allemaal best wat langer duren dan je gewend bent. De term 'slow cooking' bestaat niet voor niets. Dus... vouw die klapstoeltjes maar uit, pootjes omhoog en schenk er eerst eens eentje in. Tenzij je je avondeten nog moet vangen kun je even lekker achterover leunen. 

      Klein en lichtgewicht
      Voor velen geldt dat de complete barbecue-uitrusting niet meer tussen koffiekannen en kratten bier past en dat er een klein exemplaar mee kan. Heb je dus een kleine barbecue mee? Pas dan ook je accessoires daar op aan. Gebruik bijvoorbeeld de skillet mini of skillet regular, de BBQ pan small, de sauspan of de ovenschaal.

       

       

      Open vuur vs. de camping
      Voor je massaal producten gaat aanschaffen moet je altijd controleren of open vuur op de camping is toegestaan. De Camp Stove is op veel campings geen enkel probleem, omdat er dan geen sprake is van openvuur. Bovendien kun je de camp stove ook als een grill of bakplaat gebruiken als je de accessoires erbij hebt. Lees hier alles over de Camp Stove

       

       

      Nog een kleine, algemene tip: Pas op bij langdurige droogte voor Nederlandse begrippen. Je wilt geen natuurramp naar je vernoemd krijgen, toch? 

      Open vuur wel toegestaan?
      Dan kun je helemaal los! Tenminste, als je toch nog een plekje hebt gevonden om een vuurschaal, barbecue of vuurtafel mee te nemen. In Scandinavië zie je veel plekken waar kampvuur juist wel is toegestaan en zelf campvuurplekken die zijn ingericht om vuur te maken. hier kun je uitgebreid aan de slag kan met je dagelijkse dosis gietijzer. 

      Gietijzeren accessoires
      Gietijzeren accessoires zoals de poffertjespan, wafelijzer en stroopwafelijzer zijn ook erg leuk om mee te nemen. Nóg een tip: In het buitenland is poffertjesmix niet altijd te koop, al kun je het ook zelf maken.

      Sandwichijzer, meer dan alleen tosti's!
      Ook het sandwichijzer is een leuke en handige tool om mee te nemen. Omdat je hier zoveel kanten mee op kan schreven we hier al eens een blog over. Wat kun je allemaal met het sandwichijzer? Het sandwichijzer kent twee typen uitvoeringen, met lange of korte handvaten.

      Toch nog wat ruimte? 
      Als je nog een gaatje hebt, neem dan meteen je favoriete houtskool of briketten mee! 

       

      Superlekkere recepten voor op de camping

      Boerenjongenscake uit de Dutch Oven


      Smores

       

      Stroopwafels bakken

       

      Spareribs


      Belgische wafels met ijs

      Will's aardappelbrood

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »