Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   The Windmill B.V. - Dinsdag 5 Juli 2022

   Waarom de chain mail scrubber werkt

   Je ziet ze vaak voorbijkomen. Van die almachtige aaneengeschakelde rvs chainmails en scrubbers waarmee je je gietijzer pannen kunt schoonmaken. Ze hebben wat weg van een Middeleeuws harnas en regelmatig krijgen we de vraag, 'werkt het nou echt? Of beschadigen ze je pannen? 

   Aangezien we ze nog steeds verkopen verraadt dat al dat wij zelf overtuigd zijn van de werking. En waarom? Dat lichten we graag toe! 

   Allereerst heb je de keuze uit 2 typen, een met en een zonder siliconen versteviging. De chain mail wikkel je eenvoudig om je vinger waardoor je makkelijk kracht kan zetten. De chain mail scrubber is voorzien van een stevige binnenzijde waardoor je ook eenvoudig kracht kan zetten. 

    

   Schrobben 
   In de eerste plaats gebruik je de chain mail of de chain mail scrubber voor het verwijderen van hardnekkige, aangekoekte etensresten. Ten minste, dat is hoe we dit product voornamelijk kennen. Wist je dat de scrubber nog een extra functie heeft?

    

   Extra functie

   Door de wrijving maak je het oppervlak van de pan ruw, je schrobt immers over de buitenste laag conditioner heen. Het gevolg is dat het vet de eerstvolgende keer dat je de pan gebruikt beter hecht en dat komt de bescherming van je pan ten goede. Dit kan zowel het vet zijn dat tijdens het bakken vrijkomt, of wanneer je de pan eerst moet inbranden de nieuwe laag conditioner. Later leggen we uit wanneer je je gietijzer extra moet inbranden. 

    

   Beschadigen
   Gelukkig niet! Je schrobt hoogstens de aangekoekte resten lost en maakt het oppervlak van de conditioner die al op de pan zat ruwer. Precies wat je wil! Als de aangekoekte resten weg zijn, brand je de pan eenmalig in zodat deze weer optimaal beschermd is. Het gietijzer, daar gebeurt niets mee!

    

   Schoonmaken
   Het schoonmaken van gietijzer doe je het beste direct na het koken/na de maaltijd. Zorg er voor dat je de maaltijden geen nachtje in de pan achterblijven, want dan krijg je gegarandeerd roest. Hoe ga je van start? Dat is afhankelijk van hoe 'erg' de pan er aan toe is. Is de pan relatief schoon? Dan ben je zo klaar. Wanneer er geen aangekoekte resten zijn dan is je gietijzeren pan binnen no-time schoon. 

   • Maak de pan schoon met keukenpapier
   • Veeg met de chain mail over de bodem van de pan. Let op, niet te hard duwen, licht over het oppervlak wrijven.
   • Klaar! Je kunt de pan direct weer gebruiken. Als je gaat bakken zal het vet uit het eten beter hechten dankzij het ruwere oppervlak.

    

   Flink aangekoekte etensresten
   Heb je aangekoekte resten in je gietijzeren pan, dan is het van belang om grondiger te werk te gaan en de pan opnieuw in te branden. Gebruik de volgende stappen: 

   • Heet water
    Spoel je gebruikte pan af met heet water. De aangekoekte resten kun je er met de chain mail of de chain mail scrubber vanaf boenen.
     
   • Vocht verdampen
    Als het oppervlak vrij is van resten droog je de pan goed af en stook je de deze heet op. Zorg dat het water goed verdampt. Dit voorkomt dat er water in het poreuze gietijzer achterblijft.

   • Conditioner
    Als het vocht is verdampt stook je het vuur hoger op, voorzie je het loeihete gietijzer van een dunne laag conditioner en kan het inbranden beginnen. Afhankelijk van de oven en het type conditioner dat gebruikt wordt zal de oven of bbq tot rond de 180-200°C opgestookt mogen worden.

   • Afkoelen
    Begint de pan te walmen? Dan kun je de deze laten afkoelen en is 'ie klaar voor gebruik of om op een droge plek op te bergen.

   Hoe consistenter je je gietijzeren producten onderhoudt, hoe sneller de pan z’n natuurlijke smaak zal ontwikkelen en hoe langer hij mee gaat. Aan de slag!

    

   Wil je onze complete gebruiksaanwijzing nog eens doorlezen? Die vind je hier

    

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »