Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   The Windmill B.V. - Maandag 20 Juni 2022

   Waarom de chain mail scrubber werkt

   Je ziet ze vaak voorbijkomen. Van die almachtige aaneengeschakelde rvs chainmails en scrubbers waarmee je je gietijzer pannen kunt schoonmaken. Ze hebben wat weg van een Middeleeuws harnas en regelmatig krijgen we de vraag, 'werkt het nou echt? Of beschadigen ze je pannen? 

   Aangezien we ze nog steeds verkopen verraadt dat al dat wij zelf overtuigd zijn van de werking. En waarom? Dat lichten we graag toe! 

   Allereerst heb je de keuze uit 2 typen, een met en een zonder siliconen versteviging. De chain mail wikkel je eenvoudig om je vinger waardoor je makkelijk kracht kan zetten. De chain mail scrubber is voorzien van een stevige binnenzijde waardoor je ook eenvoudig kracht kan zetten. 

    

   Beschadigen
   Gelukkig niet! Niet je pan, maar de buitenste laag van de conditioner maak je enigszins ruw door het gebruik van de chain mail, en dat is goed nieuws. Doordat de oppervlakte van de pan ruw wordt, zal de conditioner beter hechten. Dit komt de bescherming van je pan ten goede. Elke keer dat je de pan schoonmaakt met de scrubbers, verbetert dit het eindresultaat. 

   Beschadigen
   Gelukkig niet! Niet je pan, maar de buitenste laag van de conditioner 'beschadigd' enigszins door het gebruik van de chain mail, en dat is goed nieuws. Hierdoor wordt de buitenkant van de conditioner ruw en hecht de volgende laag vet of conditioner weer beter, wat de bescherming van je pan ten goede komt. Elke keer dat je de pan schoonmaakt met de scrubbers, verbetert dit het eindresultaat. 

   Schoonmaken
   Het schoonmaken van gietijzer doe je het beste direct na het koken/na de maaltijd. Zorg er voor dat je de maaltijden geen nachtje in de pan achterblijven, want dan krijg je gegarandeerd roest. Hoe ga je van start? Dat is afhankelijk van hoe 'erg' de pan er aan toe is. Is de pan relatief schoon? Dan ben je zo klaar. Wanneer er geen aangekoekte resten zijn dan is je gietijzeren pan binnen no-time schoon. 

   • Maak de pan schoon met keukenpapier
   • Veeg met de chain mail over de bodem van de pan. Let op, niet te hard duwen, licht over het oppervlak wrijven.
   • Klaar! Je kunt de pan direct weer gebruiken

    

   Flink aangekoekte etensresten
   Heb je aangekoekte resten in je gietijzeren pan, dan is het van belang om grondiger te werk te gaan. Gebruik de volgende stappen: 

   • Heet water
    Spoel je gebruikte pan af met heet water. Eventuele aangekoekte resten kun je er met de chain mail of de chain mail scrubber vanaf boenen.
     
   • Vocht verdampen
    Als het oppervlak vrij is van resten droog je de pan goed af en stook je de deze heet op. Zorg dat het water goed verdampt om roest te voorkomen.

   • Conditioner
    Als het vocht is verdampt stook je het vuur hoger op, voorzie je het loeihete gietijzer van een dunne laag conditioner en kan het inbranden beginnen. Afhankelijk van de oven en het type conditioner dat gebruikt wordt zal de oven of bbq tot rond de 180-200 graden opgestookt mogen worden.

   • Afkoelen
    Begint de pan te walmen? Dan kun je de deze laten afkoelen en opnieuw gebruiken of op een droge plek opbergen.

   Hoe consistenter je je gietijzeren producten onderhoudt, hoe sneller de pan z’n natuurlijke smaak zal ontwikkelen, aan de gang dus!

    

   Wil je onze complete gebruiksaanwijzing nog eens doorlezen? Die vind je hier

    

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »