Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Maandag 23 Mei 2022

      Waar rook is, is houtskool?!

      In deze post vertellen we je graag meer over de 4 beste soorten houtskool en welke onze favoriet is.

      ‘Hoe beter een houtskoolbrander als vakman het proces in de vingers heeft, hoe beter en langer de houtskool in jouw BBQ brandt’

       

      1. Binchotan

      De beste én duurste houtskool komt uit Japan en heet Binchotan. ( 95% puur, in tegenstelling tot de normale houtskool die tussen 75 en 85 procent bevat dus is het vanzelfsprekend dat de prijs daar ook gelijk aan is. )

      FSC-keurmerk

      Het ene hout is het andere hout niet. En dat geldt ook voor houtskool, waar vroeger nog weinig controle was op de oorsprong van het hout of het productieproces van de houtskool, is het tegenwoordig hartstikke normaal dat voor de houtskool alleen hout uit een verantwoord beheerd en dus FSC-gecertificeerd bos wordt gebruikt. Gelukkig maar, want zo krijg jij de beste kwaliteit houtskool in je barbecue.

      Smaak:

      • Beuken, lijkt op Eiken.
      • Lichte milde rooksmaak.

       

      Geschikt voor:

      • Hoge temperatuur
      • Grillen

       

      The Windmill Cast Iron Rating:

      /

      2. Acacia

      Zuid-Afrikaans, zeer heet brandend, maar door zijn lange branding ook goed geschikt voor low & slow gerechten.

      Deze houtskool kennen we onder de naam Black Wattle, die hij heeft gekregen van de bijnaam van de Acacia boom die door Australische pioniers geïntroduceerd werd in Zuid-Afrika en sindsdien rijkelijk aanwezig is in het landschap. Voor ons de beste keuze in prijs-kwaliteit verhouding en door die hele goede kwaliteit hebben we ervoor gekozen om de Black Wattle zelfs in ons eigen assortiment op te nemen, als houtskool èn als briketten. Kijk hiervoor naar onze categorie fire supplies.

      Smaak:

      • Door de zuivere kwaliteit krijg je de juiste geur en een heerlijke smaak
      • mild rokerig, perfecte verhittingsbron om je eigen rookhout toe te voegen om de perfecte smaak zelf te creëren.

       

      Geschikt voor:

      • Professioneel gebruik door de grove brokken
      • Low & Slow

       

      The Windmill Cast Iron Rating:

      /

      Marabu

      Deze Cubaanse houtskool is zeer geschikt voor low & slow sessies. Deze woekerende Mangroveplant die snel groeit en ook nog eens zeer invasief is vormt een ware uitdaging voor de inheemse bewoners en planten. Het was voor de inwoners dus een aangename verandering om te zien dat bedrijven de struiken gebruiken om houtskool te produceren. Omdat het hout enorm hard is, brandt het gemiddeld 50% langer dan traditionele houtskolen. Wel wat lastiger aan te steken, maar als het brandt dan brandt het goed.

      Smaak:

      • Neutraal

       

      Geschikt voor:

      • Low & Slow
      • Weinig rook en een neutrale smaak

       

      The Windmill Cast Iron Rating:

      /

      Quebracho

      Deze Argentijnse hekkensluiter, Quebracho, is zeker net zo hard als de Marabu. Quebracho wordt gemaakt van de Steeneik en betekend letterlijk ‘breek je bijl’. Van alle soorten houtskool in dit bericht geeft deze zonder twijfel de meeste rook-smaak af.

      Smaak:

      • Zeer rokerig

       

      Geschikt voor:

      • Lange BBQ sessies
      • Roken
      • Rund en Varken

       

      The Windmill Cast Iron Rating:

      /

       

      Conclusie:

      Welk van deze 4 soorten je ook in je BBQ kiest om mee te grillen, je bent gegarandeerd van een heerlijke maaltijd èn je kunt er nu ook een aantal interessante feiten over vertellen!

      Dit zijn onze toppers, laat je ons op social media weten welke maaltijd jij het liefste maakt op houtskool?

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »