Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      The Windmill B.V. - Dinsdag 22 November 2022

      Recept: Zuurvlees uit de Dutch Oven

      Zuurvlees
      'Low & Slow' zijn de sleutelwoorden. Dit recept heeft de tijd nodig om lekker mals, sappig en vol smaak te raken. Staat de Dutch Oven binnenkort bij jou te pruttelen? 

       

      Ingrediënten

      • 2 grote uien, grof gesnipperd
      • Roomboter
      • Olijfolie
      • bloem
      • 1 kilo sukadelappen
      • 1,5 tl gemalen korianderzaad
      • 1,5 tl gemberpoeder
      • 0,5 tl gemalen kardemom
      • Peper en zout
      • 1 tl nootmuskaat
      • 1 flesje bruin bier (dubbel of trippel)
      • 2 blaadjes laurier
      • 2 takjes tijm (of 2 tl)
      • 1 kruidnagel
      • 4 jeneverbessen
      • 2 el mosterd
      • 4 (voorgesneden) plakjes ontbijtkoek

       

      Benodigdheden

      • Skillet
      • Dutch Oven
      • Keukentouw
      • Schaaltje om de kruiden te mengen

       

      Bereidingswijze

      1. Voeg alle kruiden, behalve de peper en zout, bij elkaar in een schaaltje. Snijd het vlees in stukken.
      2. Verhit de Dutch oven, smelt een klontje boter in de pan, voeg daar een scheutje olijfolie aan toe en fruit de ui aan.
      3. Smelt boter in de skillet en voeg een scheutje olijfolie toe. Wentel het vlees door de bloem en voeg – in delen – toe aan de skillet. Voeg een gedeelte van de kruidenmix en peper en zout toe. Schroei het vlees rondom aan waarna het gebakken vlees bij de uien kan worden toegevoegd. Voeg een gedeelte van het bier toe bij het bakken van de laatste stukken vlees en voeg de gehele inhoud van de pan toe in de Dutch oven. Vul de stoofpot aan met de rest van het bier en voeg water toe tot het geheel onder staat.
      4. Bind de laurier en een paar takjes verse tijm samen met een stukje keukentouw. Heb je dit niet? Dan kun je het ook los aan toevoegen. Laat het kruidentuiltje samen met de kruidnagel meestoven in de pan. Voeg nog 4 jeneverbessen, 1 kruidnagel en een scheutje azijn toe. Leg de vier plakken ontbijtkoek op het mengsel en laat met deksel op de pan in 2-3 uur stoven. Regelmatig doorroeren.
      5. Voeg vlak voor het opdienen de mosterd toe aan het gerecht.  

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »