Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Will Overheul - O.Cuisine: Ontmoet&Doet - Maandag 20 September 2021

      Recept: Wildzwijn stoof

      Ingredienten:

      1,2 kg wildzwijn procureur

      500 gram paddenstoelen

      3 uien

      5 tenen knoflook

      3 wortelen

      2 pastinaak 

      4 laurierblaadjes

      15 gram Thijm

      15 gram rozemarijn

      1/2 ltr bouillon (het liefst wild bouillon)

      1 flesje donker bier

      Bramen 

      Bloem

      Olie en boter

      Peper en zout

       

      Bereidingswijze

      Snijd het wildzwijn in blokjes van 4x4 cm en bestrooi Deze met peper en zout, zet intussen een DO op de kolen en verwarmd de olie met de boter.

      De gesneden blokjes wildzwijn door de bloem halen en bruin bakken in de DO.

      Haal het gebakken vlees uit de DO, en bak de gesneden ui, knoflook, paddestoelen en wortel blus het af met het bier.

      Laat het even koken en doe het gebakken vlees erbij.

      Giet er de warme bouillon erbij met de thijm en rozemarijn en laat de stoofpot ca 2,5 uur pruttelen.

      Intussen schil je de pastinaak en snij deze in blokjes.

      Doe dit samen met de bramen bij de stoof en laat het, onder af en toe roeren, nog een uur pruttelen. De pastinaak zal de stoofpot dikker maken.

       

      Om een persoonlijke touch te geven kan je hazelnootjes of veenbessen toevoegen

      Controleer de smaak en voeg desgewenst zout en peper toe.

       

      Als serveer tip : gefrituurde zoete aardappelfriet!

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »