Recept: Wildzwijn stoof
Ingredienten:
1,2 kg wildzwijn procureur
500 gram paddenstoelen
3 uien
5 tenen knoflook
3 wortelen
2 pastinaak
4 laurierblaadjes
15 gram Thijm
15 gram rozemarijn
1/2 ltr bouillon (het liefst wild bouillon)
1 flesje donker bier
Bramen
Bloem
Olie en boter
Peper en zout
Bereidingswijze
Snijd het wildzwijn in blokjes van 4x4 cm en bestrooi Deze met peper en zout, zet intussen een DO op de kolen en verwarmd de olie met de boter.
De gesneden blokjes wildzwijn door de bloem halen en bruin bakken in de DO.
Haal het gebakken vlees uit de DO, en bak de gesneden ui, knoflook, paddestoelen en wortel blus het af met het bier.
Laat het even koken en doe het gebakken vlees erbij.
Giet er de warme bouillon erbij met de thijm en rozemarijn en laat de stoofpot ca 2,5 uur pruttelen.
Intussen schil je de pastinaak en snij deze in blokjes.
Doe dit samen met de bramen bij de stoof en laat het, onder af en toe roeren, nog een uur pruttelen. De pastinaak zal de stoofpot dikker maken.
Om een persoonlijke touch te geven kan je hazelnootjes of veenbessen toevoegen
Controleer de smaak en voeg desgewenst zout en peper toe.
Als serveer tip : gefrituurde zoete aardappelfriet!