Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Barbecuemagazine Fire&Food - Dinsdag 30 Augustus 2022

      Recept: Stoofperen met port

      INGREDIËNTEN:
      1 citroen
      1 kg Gieser Wildeman
      stoofpeertjes
      750 ml rode port
      35 g kristalsuiker
      1 kaneelstokje
      4 kruidnagels
      1 laurierblad
      1 eetl. Maïzena


      Extra nodig:

      BBQ-pan
      Barbecue


      Bereidingswijze:
      Snijd met een scherp mesje of dunschiller 3 reepjes gele schil van de citroen. Neem niet het witte van de schil mee, dat wordt bitter. Schil de peertjes en laat de steeltjes eraan zitten. Doe de stoofperen in een BBQ-pan en voeg de port toe. De peertjes moeten net onder staan. Voeg citroenreepjes, kaneelstokje, laurier en kruidnagel toe en doe de deksel op de pan. Richt de barbecue in voor directe hitte en de temperatuur op ongeveer 160°C. Zet de pan op het rooster en laat een uurtje zachtjes stoven. Eventueel kun je het kookvocht binden met wat maïzena. De port in dit recept kan worden vervangen door 250 ml rode wijn en 500 ml water. Voeg dan wel 35 gram extra suiker toe.

      Tip
      Het kookvocht is ook erg lekker om te drinken als glühwein.

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »