Recept: Steak pin wheels
Ingrediënten:
1 Skirt steak
7 teentjes knoflook
3 eetl. Peterselie
1 eetl grof zout
1 theel. Vers gemalen peper
125 ml olijfolie
10 plakken salami
10 plakken Prosciutto
geraspte Pecorino
geraspte Parmezaanse kaas
Extra nodig:
deksel Windmill Dutch Oven 6 Qt
Windmill Bacon Press
slagerstouw
spiezen
kernthermometer
Steak pin wheels:
Steek 10 briketten aan in een firestarter. Snijd ondertussen de knoflook en peterselie fijn. Mix de knoflook en peterselie met de olijfolie, zout en peper. Snijd een langwerpig stuk uit de Skirt steak en smeer de gekruide olijfolie op.
Beleg de Skirt steak met salami, Prosciutto en geraspte Pecorino en Parmezaanse kaas. Rol de Skirt steak op. Zet de rol tijdelijk vast met spiezen en bind de rol op met slagerstouw.
Snijd de rol in dikke plakken. Leg de gloeiend hete briketjes onder de deksel van Dutch Oven en laat deze flink heet worden. Gril de plakken Skirt steak aan beide zijden tot deze gaar zijn. Druk ze even aan met de Bacon Press. Gebruik een kernthermometer om dit goed te bepalen. Een kerntemperatuur van 56 graden is een mooie eindtemperatuur.