Recept: Pompoensoep
Benodigdheden:
1 flespompoen, geschild en in blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngesneden
3 kleine waspenen, in kleine blokjes
2 snuf kaneel
1 tl venkelzaad
1/2 appel, geschild en in blokjes
1 tuinkruiden bouillonblokje
Water
Olijfolie
Optioneel:
Slagroom, pompoenpitjes
Extra nodig:
Staafmixer om de soep te pureren
Bereidingswijze
- Bak de pompoenblokjes op laag vuur in een scheut olijfolie.
- Voeg na enkele minuten de gesnipperde ui, waspeen, knoflook, kaneel en venkelzaad toe en bak een paar minuten mee.
- De halve appel kan er ook bij, net als het bouillonblokje.
- Vul de pan aan met water tot het nét onderstaat en laat 10-15 minuten koken.
- Voor een gladde soep pureer je deze met de staafmixer
- Serveer met slagroom en pompoenpitten
Eet smakelijk!!