Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      BBQ & More - Vrijdag 7 Juli 2023

      Recept: Picanha met Chimichurri en gerookte paddenstoelen crumble

      Ingrediënten:

      • 1 Picanha (ca. 1,2 kg)
      • Maldon zout

       

      Voor de Chimichurri:

      • 50 ml olijfolie
      • 50 g parmezaanse kaas
      • 3 tenen knoflook
      • 1/2 rode ui
      • 3 kleine zoete trostomaten
      • 8 g verse peterselie
      • 4 g verse koriander
      • 1/2 rode peper met zaadjes
      • 1 tl Worcestershire saus
      • Sap van een halve limoen
      • 1 g gemalen zwarte peper
      • Snuf zout

       

      Voor de gerookte paddenstoelen crumble:

      • 7-8 middelgrote kastanje champignons
      • 1 teen knoflook
      • 4 g verse peterselie
      • 1 tl Worcestershire saus
      • Gemalen peper
      • Snuf zout

       

      Benodigdheden:

      • BBQ met deksel
      • Scherp mes
      • Thermometer
      • Hakmolen/keukenmachine

       

      Bereidingswijze:

      1. Haal de Picanha uit de verpakking en dep deze droog. Snijd het vet van de vetkap in een ruitpatroon met het scherp mes.
      2. Bestrooi het vlees aan alle kanten met zout en laat het 30 minuten buiten de koeling rusten.
      3. Verwarm de barbecue voor op indirecte hitte tot 95°C - 100°C. Plaats een thermometer in het dikste gedeelte van het vlees en leg het op de barbecue. Sluit de deksel en stel de thermometer in op 50°C.
      4. Haal het vlees van de barbecue wanneer het de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt. Laat het vlees rusten zonder het af te dekken.
      5. Verhit de BBQ op hoog vuur en grill de Picanha aan alle kanten tot een kerntemperatuur van ca. 56°C is bereikt.
      6. Laat het vlees 30 minuten rusten voordat je het in dunne plakjes snijdt.
      7. Voor de Chimichurri: doe alle ingrediënten in een hakmolen of keukenmachine en maal ze fijn. Zet de saus koud weg in de koelkast tot gebruik.
      8. Voor de gerookte paddenstoelen crumble: borstel de paddenstoelen schoon en rook ze gedurende 45 minuten op 95°C. Voeg ze dan samen met de overige ingrediënten in een hakmolen of keukenmachine en hak alles fijn tot er een grove structuur ontstaat. Zet de crumble koud weg tot gebruik.
      9. Serveer de Picanha met de Chimichurri en gerookte paddenstoelen crumble, samen met je favoriete bijgerechten.

       

      En zo maak je picanha, geniet ervan!

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »