Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Barbecuemagazine Fire&Food - Maandag 15 Augustus 2022

      Recept: Ossobucco met risotto

      INGREDIËNTEN
      3 kalfsschenkels van ca. 3 cm dik
      bloem
      olijfolie
      boter
      1 ui
      1 wortel
      1 stengel bleekselderij
      1 blik gehakte tomaten
      ½ fles witte wijn (Pinot Grigio)
      ½ l runderbouillon

      gremolata (kruidenmengsel)
      1 bosje platte peterselie
      1 teentje knoflook
      1 citroen

      risotto
      1 sjalot
      1 pak risotto
      ½ fles witte wijn (Pinot Grigio)
      ½ l runderbouillon
      3 draadjes saffraan
      1 handjevol Parmezaanse kaas

      extra nodig
      barbecuepan (gietijzeren braadpan)
      skillet (gietijzeren bakpan)
      slagerstouw

      BEREIDING
      Verwarm de barbecue voor op 180°C en richt in voor de indirecte methode. Bind de schenkels op met slagerstouw. Snijd de wortel, selderij en ui klein. Meng bloem, peper en zout en haal de schenkels erdoorheen zodat ze goed bedekt zijn.

      Hak voor de gremolata de peterselie en knoflook fijn, rasp knoflook en citroenschil fijn. Roer het mengsel goed door elkaar.

      Verhit in een skillet wat olijfolie en een klont roomboter. Bak hierin de schenkels rondom bruin. Haal de skillet van het vuur en leg de schenkels even apart. Zet de braadpan op de barbecue. Breng hem op temperatuur en giet vervolgens het bakvet in de pan. Fruit de wortel, selderij en ui tot ze zacht zijn en voeg de schenkels toe.


      Verwarm een halve fles wijn in de skillet en schenk dit over de schenkels. Laat inkoken tot ongeveer de helft. Verwarm de helft van de bouillon en voeg dit ook toe. Voeg ten slotte de tomaten toe, leg de
      deksel op de pan en sluit de barbecue. Verlaag de temperatuur naar 150°C. Laat de schenkels 2 – 2,5 uur sudderen, draai af en toe om. Voeg eventueel wat vocht toe.

      Verwarm voor de risotto de bouillon met de saffraan. Snipper de sjalot. Zet de skillet op de barbecue. Verhit hierin olie en boter. Fruit de sjalot en voeg de rijst toe. Bak zachtjes tot de rijst glazig is en het vet
      opgenomen. Voeg scheutjes witte wijn en bouillon toe. Laat het vocht intrekken voordat je het volgende scheutje toevoegt. Kook de rijst in 20 minuten zacht en smeuïg. Voeg op het laatst de Parmezaanse kaas toe. Laat de risotto een paar minuten staan zodat de kaas kan smelten. 


      Serveer in een diep bord. Schep eerst de risotto in het bord, dan de ossobucosaus, gevolgd door de schenkel. Garneer met gremolata. Combineer met een frisse salade en vers brood.

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »