Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      BBQ & More - Donderdag 28 September 2023

      Recept: Lemon Cake

      Hey Bakfanaat!

       

      Ingrediënten:

      • 250g bloem
      • 220g ongezouten roomboter
      • 100g fijne suiker
      • 100g witte basterdsuiker
      • 1 citroen zest en sap
      • 4 eieren (L)
      • 1 tl bakpoeder
      • snuf zout

      Glazuur:

      • 2el citroen sap
      • 100g poedersuiker 
      • Citroen voor de zest

      Benodigdheden:

      • Barbecue met deksel 
      • Gietijzeren cake vorm 
      • Thermapen
      • Mengkom
      • Handmixer met gardes
      • Spatel
      • Zesteur
      • Bakpapier

      Bereidingswijze:

      1. Steek de barbecue aan en stook deze naar ca. 180°C en richt deze in op indirecte wijze. 
      2. Snijd de boter in kleinere stukjes. 
      3. Meng de suiker, boter, zout, citroensap en zest in de mengkom met de handmixer tot een romige massa. 
      4. Mix de eieren er één voor één door het beslag. Zorg dat het ei opgenomen is in het beslag voordat je de volgende toevoegt. 
      5. Meng nu de bloem en bakpoeder erdoor met de spatel. Doe dit in 3-4 delen en houd het beslag luchtig. 
      6. Bekleed de bodem met bakpapier. Vet de gietijzeren vorm zo nodig in met boter. 
      7. Stort het beslag in de vorm en verdeel deze. 
      8. Bak de cake in ca. 45-60 min. 
      9. Controleer met de Thermapen (of een prikker) of er geen deeg aan blijft plakken. (Ja, dan een paar min langer)
      10. Meng het citroensap met de poedersuiker. Hoe moet een dikke maar net schenkbare mix zijn. 
      11. Verdeel het over de cake (als deze uit de vorm is)
      12. Rasp nog wat citroen zest over de glazuur. 

       

      Ontdek deze verrukkelijke citroencake, perfect geschikt voor een ontspannen High-Tea of als een verrukkelijk dessert.

      Laat je bakvaardigheden schitteren met deze heerlijke creatie! Deel jouw meesterwerk op Instagram via @the_windmill_cast_iron en tagje foto's met #TheWindmillBaking. We kunnen haast niet wachten om jouw unieke baksels te bewonderen!

      Bezoek ons op Instagram: The Windmill Cast Iron - Instagram

      Probeer onze suggesties voor variaties op dit recept:

      • Bessenmix: Voeg een sprankeling toe aan je citroencake met verse frambozen, bosbessen of aardbeien. De samensmelting van zure citroen en zoete bessen zal je smaakpapillen verwennen.
      • Kokosnoot-citroen: Breng een tropische draai aan je cake door geraspte kokos toe te voegen. De exotische kokossmaak past perfect bij de frisheid van citroen.
      • Maanzaad: Voeg een knapperige textuur en extra smaak toe aan je cake door maanzaad toe te voegen, voor een unieke maanzaad-citroencake.
      • Yoghurtglazuur: Verrijk je cake met een verfrissend yoghurtglazuur. Meng poedersuiker met Griekse yoghurt en citroensap voor een romige toplaag.
      • Citroen-meringuetopping: Geniet van een luchtige textuur en zoete smaak met een zalige meringue-topping. Klop stijf eiwit op met suiker en citroensap, verdeel over de cake en bak kort tot goudbruin.

       

      We hopen dat deze tips je inspireren en wensen je een smaakvolle ontdekkingsreis toe!

      Eet smakelijk! 

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »