Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      BBQ & More - Donderdag 20 Juli 2023

      Recept: Knoflookgarnalen in piripiri-boter

      Ingrediënten:

      • 800g grote garnalen 
      • zout
      • citroenpeper*

       

      Voor de boter:

      • 80g roomboter (ongezouten)
      • 3 tenen knoflook (fijn)
      • 1/2 tl grof zout
      • 1 tl piripiri flakes (of Chili flakes)
      • Verse bieslook (fijn) 

       

      Benodigdheden:

       

      Bereidingswijze:

      1. Steek de barbecue aan en stook deze naar ca. 180°C. Richt de barbecue in voor 1/2 direct en 1/2 indirect gebruik. 
      2. Maak de garnalen schoon. Mocht je ze gepeld gekocht hebben controleer dan nog wel even of het darmkanaal verwijderd is. 
      3. Kruid de garnalen met zout en citroenpeper (naar eigen smaak)
      4. Plaats de ovenschaal op het rooster van de barbecue aan de indirecte kant. Smelt hierin de boter knoflook, zout en PiriPiri flakes. 
      5. Grill de garnalen aan weerszijden op de rooster. Als ze klaar zijn mogen ze de ovenschaal met boter in. 
      6. Laat de temperatuur van de barbecue dalen naar 100°-120°C
      7. Konfijt de garnalen ca. 15 min in de olie. 
      8. Strooi er wat bieslook over en serveer direct aan tafel. 

       

       

       

      Mogelijke bijgerechten:

      • Brood
      • Friet/patat
      • Pasta
      • Tomaten salade
      • Etc. 

      *citroenpeper maak je eenvoudig zelf door de zest (schil) van een biologische (gewassen) Citroën te raspen. Deze laat je vervolgens drogen (bv in de oven). Meng deze met peperkorrels een heel klein beetje zout (ivm vocht) en stop deze in een kleine molen. (Verhoudingen zest en peper hangen af van de kwaliteit van de producten)

       

      Eet smakelijk!

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »