Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      BBQ & More - Dinsdag 18 April 2023

      Recept: Kipdij cake uit de Brood Dutch Oven

      INGREDIËNTEN

      • 1kg kippendijen (*zbzv)
      • ca. 400g gesneden ontbijtspek lang
      • Hot Chicks bbq rub (Régàhrub)
      • Mango/Cinnamon bbq saus (SausGuru)
      • 1x rode paprika
      • 1x oranje paprika
      • 1x gele paprika 
      • 1/2 bakje kastanje champignons
      • 2x rode ui
      • 2x bosui
      • 150g cheddar kaas
      • Voor de garnering:
      • Verse bieslook 

       

       

      BENODIGDHEDEN

      • Bbq met deksel of oven
      • Loaf 'n Bread Dutch Oven
      • Thermapen ONE
      • Kom en kwast

       

      BEREIDINGSWIJZE

      1. Steek de bbq aan, stook naar de 150°C en bereid je Q voor op indirecte wijze. Of stel je pelletgrill of oven in op dezelfde temperatuur.
      2. We beginnen met het bekleden van de Dutchoven met het spek. Bedenk voor jezelf als je het spek er in legt hoe het er uit ziet als je de vorm omdraait. Hou er ook rekening mee dat het spek alle zijde moet bedekken incl. de onderzijde. Wees secuur en neem de tijd het spek er netjes in te leggen, dit komt de eindpresentatie ten goede. Kruid de spek met de rub en zet apart. Snij de paprika’s  en de rode ui in plakken, champignons in kwarten, de bosui in ringetjes en de cheddar in kleine stukjes.
      3. Snij de kip dijen (*zonder been en zonder vel) in zodat ze overal even dik zijn en kruid ze flink met de rub. Bedek de bodem van de vorm met een laag van de kip. Hierop komt een laag rode paprika, champignons en bosui. (Druk nu alles met gelijkmatige druk aan
      4. De tweede laag bestaat uit een laag kip, rode ui ringen, de helft van de cheddar kaas, bosui en de oranje paprika. (Druk nu alles met gelijkmatige druk aan)
      5. De derde laag  bestaat uit een laag kip, gele paprika, champignons, de andere helft van de cheddar kaas en rode uit. (Druk nu alles met gelijkmatige druk aan)
      6. Vouw het spek netjes over elkaar heen, strooi er nog een beetje rub overheen en sluit het deksel.
      7. Plaats de Dutch oven in het midden van de barbecue of oven. Gaar de cake ca. één uur op 150°C. Controleer met de Thermapen of de kern overal minimaal 72°C is.
      8. Als de temperatuur bereikt is mag de thermometer eruit en “giet je de cake af”. (Vang het vocht op! Het is een mooie basis voor een saus of soep) Keer het cakeblik om op je rooster. Breng een dunne laag bbq saus aan met de kwast. Voor dit recept heb ik gekozen voor 1 van mijn favorieten de mango/cinnamon. Laat de saus 10 min karameliseren en herhaal deze stap nogmaals. 

       

      Laat de cake 15 min rusten voordat je deze aansnijd. De cake kan ook uitstekend koud gegeten worden. 

       

      Eet smakelijk!

       

       

       

       

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »