Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      O. Cuisine Ontmoet & Doet - Dinsdag 22 Mei 2021

      Recept: Kermiswafels

      Wafels horen bij de geschiedenis,  net als de Dutch Oven.

      Ze werden in de middeleeuwen al gebakken met ijzers in het vuur. De uitdrukking: “je moet op je tellen passen” komt hier vandaan. Als de ijzers namelijk heet waren moesten de wafels een aantal tellen per kant gebakken worden. Ze hadden immers geen kookwekkers, dus als je de tel kwijt was, waren de wafels verbrandt. Over de hele wereld  vind je wafels in allerlei vormen en smaken. Om er een paar te noemen: Duitse wafels , Luikse wafels of Brusselse wafels, en in Nederland de kermiswafels.

      De oer-Hollandse kermiswafels werden al gebakken in de middeleeuwen. Het onderstaande recept benadert zoveel mogelijk het oorspronkelijke recept.

       

      Ingrediënten:

      • 250 g bloem
      • 2 eieren
      • 100 g gesmolten boter
      • 1 zakje bakpoeder
      • 2 dl lauwe melk
      • 2 dl water
      • 1 tl zout
      • 2 tl gemalen kaneel
      • 1 tl gemberpoeder

       

      Werkwijze:

      1. Zeef de bloem en doe het in een kom. Voeg zout, kaneel, gember en bakpoeder eraan toe en meng dit alles.
      2. Voeg de eieren met de melk en water roerend toe aan het bloem mengsel tot een glad geheel. Vervolgens roer je er de gesmolten boter door en laat dit een ½ uur rusten.
      3. Voor het afbakken zorg je dat je ijzer goed heet is.
      4. Vet je ijzer in met boter en laat op temperatuur komen. Roer het beslag door en vul het wafelijzer.
      5. Bak je wafel in 3 minuten per kant mooi bruin.

      Serveer deze met poedersuiker en boter.

      Tip: rasp door het beslag een appel.

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »