Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Vuur & Rook Worlds Best BBQ - Maandag 7 Maart 2022

   Recept: Epic Burger

   Een hamburger is geen BBQ vlees. Een hamburger is een BBQ gerecht. Zo, dat is er uit. Het moet maar eens gezegd. Er is namelijk geen weldenkend mens die een gehaktschijf die we hamburger noemen zo op zijn bord legt en met wat sla en gebakken aardappeltjes naar binnen werkt. Wat we met z'n allen een hamburger noemen, is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van een gerecht. Een gerecht met brood en zaken als sla, tomaat, uien, kaas en saus. En dat kan een simpel gerecht zijn, of een over de top gerecht. Onze Epic burger is een voorbeeld van het laatste. We noemen hem niet voor niets episch.

    

   Boodschappenlijst
   4 broodjes
   1 kg ribeye
   30 gr all purpose rub
   2 eieren
   150 gr spekblokjes
   50 ml BBQ saus
   8 plakken bacon
   300 gr geraspte cheddar
   100 gr roomboter
   200 gr bloem
   2 uien, in ringen gesneden
   250 ml bruin bier
   2 gr zout
   2 gr peper
   2 gr knoflookpoeder
   2 gr gerookt paprikapoeder
   1 krop ijsbergsla
   1 tomaat in dunne plakken
   60 gr Jalapeño stukjes
   8 plakjes chorizo
   burgersaus

    

   Nodig
   Gehaktmolen
   Hamburgerpers XL
   Skillet
   Saus pan
   Burgerflipper
   Kernthermometer

    

   Aan de slag!
   Snij de ribeye in fikse brokken en leg die in een diepvrieszak in de vriezer, minimaal een uur. Doe een 8 mm plaat in de gehaktmolen en draai van het bevroren vlees gehakt. Voeg 30 gr rub per kilo vlees en een ei bij het versgemalen gehakt en meng goed door. Vorm grote ballen en maak daar met de hamburgerpers XL dikke burgers van. Leg iedere hamburger apart verpakt in plastic folie in de koelkast om op te stijven.

    

   Maak een bierbeslag van 150 gram bloem, 250 ml bruin bier, een ei, 2 gr zout, 2 gr zwarte peper, 2 gr knoflookpoeder en 2 gr gerookt paprikapoeder. Snij de uien in ringen, haal die door een schaaltje met bloem en daarna door het beslag en frituur ze.

    

   Bak in de skillet met een beetje olie 150 gram spekblokjes op indirect vuur tot ze knapperig zijn. Doe ongeveer 50 ml BBQ saus in een schaaltje en roer de spekjes met het spekvet erdoor om een baconjam te maken.

    

   Bak de plakken bacon in de skillet die je net voor de spekblokjes gebruikte.
   Maak vlák voor het serveren de kaassaus, om te voorkomen dat deze al weer hard geworden is voor je de hamburger op gaat bouwen. Smelt in de saus pan eerst 100 gr roomboter, voeg dan 50 gr bloem toe en roer met een garde goed door. Dan handje voor handje 300 gram geraspte cheddar erbij doen en dat iedere keer al roerend laten smelten voor je het volgende handje toevoegt.

    

   Gril het opengesneden broodje lichtbruin.

    

   Grill de hamburgers eerst op indirect vuur en gril ze daarna af op direct vuur. Gaar de dikke epic burgers indirect tot ongeveer 48C kerntemperatuur en gril ze daarna gelijk af boven direct vuur tot ze een kerntemperatuur van 53 tot 55C hebben. Gehakt van ribeye kun je als een ribeye garen, dus ook medium rare. 

    

   Zorg dat je alle ingrediënten die warm moeten zijn ook warm klaar hebt staan op het moment dat de Begin bij het bouwen van de Epic Burger met de onderkant van het broodje, dan een blaadje sla, een plak tomaat, een eerste burger, wat gesmolten kaassaus, baconjam, een of twee plakken bacon, de tweede burger, kaassaus, baconjam, wat jalapeño ringen, de burgersaus, plakjes bacon, twee of drie uienringen en dan de bovenste helft van het broodje. Steek een steakmes of lange houten skewer door het hele broodje om je epic burger overeind te houden.

    

    

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »