Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Barbecuemagazine Fire&Food - Maandag 4 Juli 2022

      Recept: Coquilles met gestoofde venkel

      INGREDIËNTEN (voor 4 personen):

      1 venkelknol, met het fijne groen eraan
      16 schoongemaakte coquilles
      paar draadjes saffraan
      vloeibare boter
      1 zakje hollandaisesaus

      extra nodig:
      Dutch Oven
      skillet of Dutch Oven deksel

      Bereidingswijze:

      Snijd het fijne groen van de venkelknol en houd het apart. Halveer de venkelknol in de richting van de nerven. Snijd het harde puntige hart van de knol eruit en snijd de rest van de venkel in dunne reepjes.

      Doe de draadjes saffraan in een heel klein schaaltje en giet er 1 eetlepel warm water bij. Laat een paar minuten staan. Zet een starter met 15-20 briketten op (houtskool kan ook). Leg een aantal aangestoken briketten op een Dutch Oven of andere hittebestendige ondergrond. Verwarm 2 eetlepels vloeibare boter in een kleine Dutch Oven zonder dat deze bruin wordt. Doe de reepjes venkel in de Dutch Oven en voeg ½ kopje water en wat zout toe. Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan op een laag vuur 15 minuten stoven.

      Maak ondertussen de hollandaisesaus volgens de verpakking maar vervang 1/5 deel water door wijn of sherry, roer de geweekte saffraan door de saus. Laat een skillet of Dutch Oven deksel goed heet worden en smeer deze in met wat vloeibare boter. Gril de coquilles kort, 30 seconden tot 1 minuut per kant.

      Schep in het midden van 4 grote voorverwarmde borden een bergje lauwwarme venkel. Leg de coquilles er omheen. Schep kleine lepeltjes saus over de coquilles en leg hier en daar wat fijn venkelgroen. Geef de rest van de saus erbij.

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »