Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Culinary Demons - Dinsdag 2 Augustus 2022

      Recept: Cannelloni

      Dit is typisch zo'n recept waarvan je wilde dat je het eerder had gekend. Het lijkt op bolognesesaus, maar is toch anders. Eerst wordt de vulling gemaakt, waarna het op de barbecue - of je oven of andere warmtebron- gegaard wordt. 

      Ingrediënten:

      • Olijfolie
      • Cannelloni pasta
      • 750gr half om half gehakt(of 400gr rundergehakt en 350gram Italiaanse worst uit het vel)
      • Blokjes  pancetta 200gr
      • 1 wortel, geraspt
      • 1 stengel selderij, dun gesneden
      • 1 witte ui, dun gesneden
      • 2 tenen knoflook, dun gesneden
      • 1 of 2 kopjes van je favoriete tomatensaus 
      • 1 kopje bechamelsaus
      • Parmezaanse kaas of een lekkere oude Nederlandse kaas
      • Glas rode wijn
      • Glas Water of bouillon
      • Zout en peper naar smaak
      • Kruiden naar smaak, klassiek is snufje kaneel en kruidnagel poeder
      • Platte peterselie 

       

      Bereidingswijze

      • Verwarm een Dutch oven op medium hitte met wat olijfolie
      • Fruit de uien en knoflook en een beetje zout totdat de uien wat transparant worden.
      • Voeg de selderij en wortels toe en roer goed door.
      • Voeg nu het gehakt toe met de kruiden (zorg dat de pan goed heet blijft) en bruin het gehakt samen met het uienmengsel (als je een kleinere dutch oven hebt kun je het uienmengsel eerst eruit halen om het gehakt bruin te bakken)
      • Zodra het gehakt bruin is voeg de wijn toe en roer alles goed door, voeg nu het water toe. Het vlees moet net onder staan, voeg meer wijn of water toe om het op dit nivea te krijgen.
      • Laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen en doe dan de tomatensaus erbij.
      • Roer alles goed door en laat het 30 tot 60 minuten pruttelen, het lijkt erg op bolognese saus.
      • Zodra het klaar is roer er wat gehakte peterselie door.
      • Bereid de bbq voor op indirect 180°C
      • Schep wat tomaten saus op de bodem van de ovenschaal.
      • Pak een cannelloni schelp en vul deze met het gehakt mengsel (niet ijskoud, warm uit de pan is het beste) en leg de gevulde cannelloni in de ovenschaal.
      • Herhaal dit totdat de schaal vol zit.
      • Schep nog enkele lepels van het gehakt rondom de cannelloni’s en voeg de geraspte kaas eroverheen.
      • Nu is het tijd voor je bechamelsaus. Giet dit over de cannelloni’s totdat ze helemaal bedekt zijn, rasp hierover ook weer een beetje kaas.
      • Gaar het gerecht ongeveer 45 minuten in de bbq totdat er een mooie goudbruine korst op de bechamelsaus zit.

       

      Aan tafel!

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »