Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      BBQ & More - Donderdag 7 Maart 2024

      Recept: Butter Chicken - Paella Pan

      Ingrediënten:

      • 500g kip(filet)

      Ingrediënten: marinade voor de kip

      • ca. 400ml yoghurt
      • 3 teentjes knoflook (fijn gesneden)
      • 3 tl gember poeder
      • 1 tl chilipoeder
      • ½ tl komijnpoeder
      • ½ tl korianderpoeder
      • 1 tl zout
      • ½ tl gemalen zwarte peper

       

      Ingrediënten: voor de saus

      • 80g roomboter
      • 100/150ml slagroom
      • 5 verse tomaten (in blokjes)
      • 2 rode uien (in blokjes)
      • 2-3 tenen knoflook (fijn gesneden)
      • 1x klein blikje tomatenpuree
      • 1 el garam masala
      • 1 el suiker
      • 1 el witte wijn azijn
      • olie om in te bakken
      • *optioneel: peterselie of koriander 

      Benodigdheden:

      • Grote kom of schaal
      • The Windmill Paellapan
      • Scherp mes
      • Thermapen
      • Staafmixer
      • Spatel om mee te roeren
      • Beuken of eiken rookhout (chips)

      Bereidingswijze:

      1. Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. 
      2. Snij de kipfilet in lange repen en meng ze door de marinade zodat alles goed bedekt is. Laat dit afgedekt in de koeling 1-3 uur staan. (kan ook de dag ervoor)
      3. Steek de barbecue aan en stook deze naar ca. 95°-100°C. Richt deze in voor indirect gebruik. Voeg rookhout toe als deze op temperatuur is. 
      4. Plaats het rooster en leg de kip (uit elkaar)er op. Sluit het deksel en rook de kip tot deze gaar is. Kerntemperatuur: 69°-72°C. 
      5. Kern bereikt? Haal de kip van het rooster en leg apart. 
      6. Plaats de paella pan en laat deze opwarmen. Die er wat olie in gevolgd door de ui en de knoflook. Fruit deze al roerend. 
      7. Voeg (behalve de boter en slagroom) de overige ingrediënten toe aan de uien en de knoflook. Roer de rustig door elkaar en laat het weer op temperatuur komen. 
      8. Maak er een gladde saus van met behulp van de staafmixer. (dit mag natuurlijk in een aparte kom oid)
      9. Laat de roomboter smelten in de saus als deze volledig vermengd is mag de slagroom erbij. Roer het geheel door. 
      10. Voeg de kip weer toe aan de saus en laat dit rustig ca. 15min even pruttelen. 

      *optioneel: Strooi nog wat fijn gesneden peterselie of koriander over het gerecht. 

      Serveer met rijst (gember-rijst) en natuurlijk je eigen gebakken Naan brood!

      Eet smakelijk!

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »