Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Vuur & Rook Magazine - Maandag 25 Oktober 2021

      Recept: Blueberry Dream Skillet Pie

      Benodigdheden

       

      Piedeeg:
      500 gr bloem
      6 gr zout
      20 gr suiker
      200 gram ongezouten boter, koud, in blokjes gesneden
      Plm 250 ml ijswater

       

      kaasvulling:
      250 gr roomkaas
      100 gr suiker
      40 ml citroensap
      2 grote eidooiers

       

      bosbessenvulling:
      125 gr plus 15 gr suiker
      25 gr bloem
      15 gr maïzena
      60 ml koud water
      750 gr bevroren bosbessen
      50 ml citroensap
      handje verse munt, fijngehakt
      2 eiwitten

       

      Bereidingswijze

      Doe de bloem, suiker en zout in de kom van de keukenmachine en meng droog door elkaar. Doe er dan de blokjes boter bij en laat de keukenmachine het kneden tot de blokjes boter tot grove stukjes vermalen zijn. Voeg dan via de opening een scheut ijswater toe en wacht tot die opgenomen is voor je er de volgende scheut bij doet. Voeg net zo lang ijswater toe tot het een mooi elastisch deeg is dat loskomt van de kom. Als het kneedbaar en niet meer korrelig is, is het deeg klaar.

       

      Verdeel het deeg in twee ongelijke delen. Een groot deel dat straks uitgerold wordt om de bodem van de skillet te bedekken en een iets kleiner deel wordt de deksel van de pie. Wikkel de stukken deeg en wikkel ze in stukken plas-ticfolie. Laat het deeg zo minimaal een uur in de koelkast opstijven.
      Maak je BBQ klaar voor indirecte bereiding en stook op tot 190°C.

       


      Rol de grote deegschijf op een met bloem bestoven oppervlak zo ver uit tot het ruim in de skillet past. Smeer wat boter in de skillet en bekleed deze met het uitgerolde deeg. Rol de randen deeg die er overheen hangen op naar de rand zodat die dikker is dan de rest. Duw daar met een vork een streepjesvorm in. Leg bakpapier of aluminiumfolie in het deeg in de skillet en giet en droge erwten in. Zet de skillet op de BBQ en bak 8 minuten. Verwijder dan de erwten en het bakpapier of folie en zet de pan nog een minuutje of twee terug. Haal dan van de BBQ en laat de deegbodem wat afkoelen terwijl je de inhoud gaat bereiden.


      Meng in een grote pan de 125 gram suiker met de bloem en de maïzena. Giet er al roerend water bij tot het een gladde, dikke saus is. Doe er dan 250 gram van de bessen bij en breng het geheel aan de kook. Zet dan iets lager en laat het inkoken, blijf regelmatig roeren. Haal de pan dan van het vuur en laat iets afkoelen. Roer er dan het citroensap, de fijngehakte munt en de rest van de bevroren bessen door.
      Klop in een kom de roomkaas, de suiker en het citroensap luchtig. Meng er dan de eidooier door en giet het mengsel in de bodem in de skillet. Schep dan voorzichtig het bosbessen-mengsel in de pie. Rol dan het stuk deeg dat je nog hebt uit tot dat groot genoeg is om als deksel op de pie te fungeren. Snij er voor je het op de pie legt nog wat vormpjes uit. Dat staat lollig en Amerikaans, maar heeft ook een doel. Het vocht kan ontsnappen waardoor de deksel de kans krijgt knapperig bruin te worden. Leg de deksel er op, duw aan de rand het deeg aan elkaar vast. Bestrijk de deksel met eiwit en strooi er een laagje suiker over. Zet de skillet in de BBQ en bak tot de korst mooi bruin is en de vulling bubbelt. Dat zal tussen de 30 en 45 minuten duren. Kijk regelmatig en keer de skillet een aantal keer om de pie mooi egaal bruin te krijgen. Als de korst te hard gaat en te bruin wordt terwijl de inhoud nog niet bubbelt, kun je de pie afdekken met alufolie.
      En dan, dit is heel belangrijk, heb geduld tot de pie HELEMAAL afgekoeld is. Als je hem eerder aansnijdt zal de vulling er uit lopen. Wat ook een voordeel kan zijn als je de pie als toetje eet. Snij hem aan als ie nog een beetje warm is en eet de Blueberry Pie met wat vanille-ijs als dessert. 

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »