Pulled chicken
Ingrediënten:
- 4 grote kipfilets
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 3 eetlepels gerookte paprika poeder
- Op smaak brengen met je favoriete BBQ rub
De perfecte accessoires
Ingredienten BBQ saus:
- 4 eetlepels tomaten ketchup
- 500 gram tomaten passata
- 150 gram chipotle saus
- 4 eetlepels ketjap Manis
- 5 eetlepels stroop
- 3 eetlepels Worcestersaus
- 3 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel gember siroop
- 200 gram tomaten blokjes uit blik
Bereidingswijze
- Rook de kipfilet een half uur op 110 graden. Je kan hiervoor bijvoorbeeld appelhout gebruiken.
- Snipper de ui en knoflook
- Als de kipfilets gerookt zijn breng je de pan op temperatuur en voeg je er een beetje olijfolie in. Fruit vervolgens de ui en knoflook aan.
- Voeg vervolgens de kipfilets toe aan de pan.
- Meng de ingrediënten voor de barbecuesaus en voeg toe aan de pan met de kipfilets.
- Breng de saus op smaak met de gerookte paprika poeder en de rub.
- Lat het geheel 45 minuten sudderen met de deksel op de pan
- Na 45 minuten ''pull'' je de kip met 2 vorken en heb je een volle pan om je vingers bij af te likken voor op een burrito of een sandwich
Nog een keertje alle accessoires op een rijtje.