Ovenheerlijke Peach Cobbler van The Hungry Dutchman
Geniet van deze zoete verrassing!
Dit wisselvallige weer vraagt om een heerlijk recept waar je blij van wordt. Lekker eten dat je gelukkig maakt. De heerlijke geur die in je huis blijft hangen.
Wat zijn we blij dat we dit recept mogen delen, want hij moet gegeten worden! Boyke a.k.a. The Hungry Dutchman heeft 'm gemaakt in de prachtige The Windmill Ovenschaalen wat is ie goed gelukt zeg!
Lees hieronder wat je nodig hebt en hoe je 'm maakt!
Ingredienten
Voor de vulling:
1½ blik perziken in lichte siroop (± 1 blik uitlekken, de andere met siroop gebruiken)
60 g gezouten roomboter
100 g kristalsuiker (meer naar smaak)
¼ tl The Windmill Kaneeltoetjesmix
½ tl nootmuskaat
½ el vanille-extract
1½ tl bloem
Voor het deeg
160 g bloem
1 tl suiker
½ tl zout
115 g ijskoude ongezouten roomboter
60–80 ml ijskoud water
Voor de afwerking
½ losgeklopt ei
The Windmill Zoete Kaneeltoetjesmix voor garnering
Boyke over zijn recept:
''Het mooie van dit recept? Het is simpel, maar indrukwekkend. Je hoeft geen chef te zijn om iets spectaculairs op tafel te zetten. Met een paar blikken perziken, een goede roomboter en wat basisdeeg maak je een dessert waar je vrienden om gaan vragen. De korst is krokant en boterig, de vulling vol smaak, kruidig en fruitig – en dat allemaal uit eigen oven!''
Bereidingswijze
1. Giet 1 heel blik perziken af, de helft van het tweede blik laat je mét siroop in de pan samenkomen met de roomboter. Laat dit smelten op middelhoog vuur. Voeg daarna suiker, The Windmill Zoete Kaneeltoetjesmix, nootmuskaat en vanille toe. Breng aan de kook.
Maak een papje van bloem en 3 eetlepels hete siroop uit de pan, roer glad en giet terug. Laat 30-40 minuten zacht koken tot de siroop dik is en je lepel bedekt. Laat afkoelen.
2. Meng bloem, suiker en zout. Voeg boter toe en snijd in tot grove kruimels. Voeg beetje bij beetje het ijskoude water toe tot een samenhangend deeg. Verdeel in twee bollen, wikkel in folie en laat 35-45 min rusten in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 190°C. Rol een bol deeg uit en bekleed The Windmill Ovenschaal. Schep de perziken erop met een schuimspaan, giet de siroop erover (minimaal 2/3).
Rol het tweede deeg uit voor de bovenkant. Maak een raster, of dek volledig af. Bestrijk met een deel van het losgeklopte (licht insmeren) en strooi er wat Zoete Kaneeltoetjesmix over. Bak 40-45 minuten tot goudbruin. Laat iets afkoelen voor het serveren.
Serveer warm, met een flinke bol vanille ijs of een toef slagroom. Smakelijk eten!!
Ga jij dit heerlijke recept ook maken? We zijn super benieuwd naar jouw creatie! Deel je gerecht op Instagram met @the_windmill_cast_iron en gebruik de hashtag #thewindmillcastiron
Ook als je een ander heerlijk recept in de ovenschaal hebt gemaakt, dan zijn we zeer benieuwd!
Wil je nou ook meer weten over het onderhouden van gietijzer zodat je gietijzer generaties lang mee gaat? Lees het hier!