Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Sven Savoye - The Wild Boar - Dinsdag 30 April 2024

      Onglet met aardappelwedges en gemengde groenten

      Zin in iets gezelligs en smakelijks voor bij de volgende barbecue? Met dit recept voor gegrilde onglet, krokante aardappelwedges en een heerlijke mix van verse groenten haal je gegarandeerd de zomer in je tuin. Dit gerecht is niet alleen een feestje op je bord, maar ook superleuk om te bereiden. Of je nu een doorgewinterde grillmaster bent of gewoon graag experimenteert met nieuwe recepten, dit makkelijke en veelzijdige menu is perfect voor elke outdoor kookavontuur. Pak die gietijzeren pannen erbij en laten we samen lekker aan de slag gaan!

      Super handig bij dit recept: The Windmill Pigtail

      Ingrediëntenlijst voor 4 personen:

      • 600 g onglet
      • 4 eetlepels boter
      • 2 eetlepels rub (naar keuze)
      • 800 g aardappelen, gewassen en in wedges gesneden
      • 2 eetlepels zonnebloemolie
      • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
      • 200 g sperziebonen, schoongemaakt
      • 1 grote ui, gesnipperd
      • 2 wortels, in dunne plakjes gesneden
      • 2 tomaten, in blokjes gesneden
      • Zout en peper naar smaak

      Bereiding:

      Eens wat anders proberen met een mooi stukje onglet? Begin met wat boter te smelten en meng dit met een smaakvolle rub naar keuze. Laat de boter afkoelen in de koelkast tot het stevig genoeg is om te smeren. Smeer een goede laag op de onglet en laat het vlees dan nog even een uurtje rusten in de koelkast.

      Tijd voor de aardappels: snijd ze in wedges en laat ze lekker konfijten in een skillet met wat zonnebloemolie en knoflook. Ook de groenten – een mix van sperziebonen, ui, wortel en tomaat – kunnen nu op een laag vuurtje beginnen te pruttelen.

       

      Zo kan het ook! Onglet sauteren in de Skillet L.

      Als je barbecue, opgewarmd is tot 200 graden, zet dan de skillet erop en laat deze zo'n 15 minuten zijn werk doen. Als de wedges bijna klaar zijn, open dan het deksel van de barbecue om de temperatuur op te voeren, perfect om het vlees mooi bleu chaud te grillen. Bij een kerntemperatuur van 48 graden is het tijd om het vlees van de grill te halen. Laat het nog 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

      Nog even het bord opmaken en het is etenstijd!

      Eet smakelijk en geniet van deze heerlijke combinatie!

      Heb je genoten van dit smakelijke gerecht? Laat ons weten hoe het ging en deel je creatie op social media met de hashtag #thewindmillcastiron! Voor de beste resultaten gebruik je The Windmill Cast Iron producten. Neem een kijkje in ons assortiment en ontdek ons volledige assortiment aan gietijzeren kookgerei dat elke maaltijd naar een hoger niveau tilt. Deel en inspireer anderen met jouw culinaire avonturen!

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »