Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   The Windmill B.V. - Woensdag 14 September 2022

   Kampvuur bouwen!

   Koken op vuur, dan komt de oermens in je naar boven! Het kunnen maken van vuur was revolutionair en het koken op vuur wordt nog door vele mensen als hobby toegepast. Laat de scout in je naar boven komen en ga aan de slag! Koken in de natuur, daar hoort vuur maken toch zeker bij! Of je nu een survivaltocht door de Scandinavische bergen gepland hebt, of lekker in je eigen achtertuin. En er zijn vele manieren om dat te doen. 

    

   Bouw je eigen driepoot!

   Je hebt niet altijd de luxe om je volledige verzameling mee te nemen. Niet getreurd, je kunt ook heel goed zelf een driepoot maken zodat je een pan boven het vuur kan hangen. Hoe? Eigenlijk heel simpel. Wat je nodig hebt zijn 3 flinke takken van ongeveer 2 meter lang, een tak van een halve meter lang en 2 stukken touw. 

   Geen zorgen, we gaan hier geen ingewikkelde zeemanstechnieken toepassen. Bevestig het touw zoals in onderstaande afbeelding staat aangegeven. Als je het hebt vastgemaakt kun je de poten uit elkaar zetten. Je kunt vervolgens met het tweede stuk touw de kortere tak bevestigen aan de driepoot. Hier kun je vervolgens je pan aan hangen. Geen zin om zelf te bouwen? Dan komt onze driepoot vast goed van pas. 

   bron: countryfile.com

   Kampvuurplek

   Een enigszins beschutte plek werkt het fijnst. Je kan op het zand vuur stoken, zelf een kampvuurplek metselen of met bijvoorbeeld keien en stuk afbakenen. Een soort put als het ware. Niet te vergeten zijn er ook allerlei kampvuurschalen te vinden waar je ook veilig een vuur in kan maken. 

    

   Verlengpoten

   Met onze verlengpoten zorg je er voor dat je de pan nog hoger kan plaatsen en bovendien kun je ook een rooster aan de driepoot ophangen, omdat de afstand tussen de poten groter wordt. Zo kan je de driepoot ook gemakkelijk boven een vuurschaal plaatsen. Of zo'n prachtige setting creëren.

   Koken boven het vuur

   Openvuur koken is jullie niet onbekend en dat je een driepoot kan gebruiken om een pan boven het vuur hangen, dat wist je waarschijnlijk ook al. Ben je ook bekend met een aantal andere technieken om je pannen boven het vuur te verwarmen? Belangrijk hiervoor is wel dat je een Dutch oven met hengsel hebt, want daar moet de pan aan worden opgehangen. 

   Zo kun je bijvoorbeeld 2 takken met uitlopers in de grond zetten en daar een tak horizontaal bovenop leggen. De pan hang je aan deze liggende tak. Voor beschutting kun je dikkere stammen gebruiken aan de zijkanten van het vuur. Houd de afstand wel in de gaten, anders wordt het een flink vuur. 

   Hefboom principe

   Je kunt een tak gebruiken als een soort hefboom. Plaats bijvoorbeeld een stapel stenen bij elkaar en leg daar een lange, stevige tak bovenop. Breng een kant van de tak naar de grond zodat de tak nu schuin omhoog steekt. Probeer dit vast te zetten met nog meer stenen. Hang een pan aan de tak en maak een mooi vuur onder de pan. Met de firepit sticks bak je eenvoudig worstjes, kleine broodjes en andere lekkere hapjes boven het kampvuur. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Hier vind je allerlei inspiratie voor firepit stick gerechten! 

    

   Kampvuurset

   Om een kampvuur te maken hoef je uiteraard niet een bosrand op te zoeken. Ook in je eigen tuin zit je er gezellig bij, bijvoorbeeld met onze kampvuurset. Gebruik de set als vuurschaal, grill of in het geheel als kampvuurset door je Dutch oven aan de meegeleverde driepoot op te hangen. Gebruik je andere gietijzeren accessoires op het rooster of direct in het vuur en je kunt tegelijkertijd een stoofpot opwarmen en andere gerechten maken. Bak bijvoorbeeld lekkere wafels, poffertjes of ga aan de slag met het sandwichijzer. Kun je wel wat inspiratie voor het sandwichijzer gebruiken? Hier ga je gegarandeerd iets lekkers vinden! 

   Slow cooking

   Staat je maal te pruttelen? Dan kan je nu lekker achteroverleunen, beentjes omhoog en het vuur z'n werk laten doen. Geen dank!

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »