Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      The Windmill B.V. - Maandag 17 Januari 2022

      Inbranden, hoe doe je dat?

      Inbranden / seasonen

      De eerste stap na aanschaf van je gietijzeren pan is inbranden. We kunnen het niet vaak genoeg benoemen. Hoe je moet inbranden verschilt ook per conditioner en per bron. De ene oven is de andere niet en op de barbecue is het ook weer net anders. Onderstaande handleiding voor het inbranden is voor gebruik van ons eigen merk conditioner. 

       

      Stap 1: 
      Maak je gietijzeren pan met heet water schoon en maak daarna goed droog en verwarm een gesloten barbecue of oven naar 120 graden celsius, plaats het product circa 60 minuten in de oven en laat het gietijzer goed heet worden.*.

      Stap 2:
      Smeer als de pan heet is de conditioner met een katoenen doek in het gietijzer. Vergeet de buitenkant niet in te smeren en zorg dat het zo dun mogelijk is.**

      Stap 3:
      Als het product goed is ingesmeerd, verhit je deze tot 200-220˚C. Zodra het product begint te walmen kun je het laten afkoelen. De temperatuur is ook afhankelijk van het type oven of barbecue dat gebruikt wordt.

      Stap 4:
      Herhaal stap 1 t/m 4 minimaal drie keer. Hoe vaker de stappen herhaald worden, hoe mooier het gietijzer wordt. Na het inbranden is het product direct klaar voor gebruik.

      * Door de hitte gaan de poriën van het gietijzer open en kan het vocht verdampen. Dat is heel belangrijk, want vocht in gietijzer kan roest tot gevolg hebben.

      **De houten handvatten van de pie-irons dienen verwijderd te worden wanneer je deze in de oven of de barbecue plaatst!

       

      Conditioner

      + Perfecte onderhoud voor al het gietijzer
      +
      100% plantaardig

       

       

      Benieuwd naar andere veel gestelde vragen (FAQ)? Klik hier.

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »