Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Rutger Bakt - Donderdag 14 Maart 2024

      Heerlijk Hartig Brood: Recept voor een Kaasbrood met Spekjes en Mosterd

      Heerlijk Hartig Brood: Recept voor een Kaasbrood met Spekjes en Mosterd

      Geniet van een hartige traktatie met dit verrukkelijke recept voor een kaasbrood met spekjes en mosterd. Perfect voor elke gelegenheid, van een ontspannen lunch tot een gezellige picknick in het park.

      Ingrediënten:

      125 gr gerookte spekblokjes

      200 gram belegen kaas, in blokjes van ¾ centimeter

      40 gr grove mosterd

      En een overheerlijk wit brooddeeg. Rutger heeft een paar van zijn favoriete broodrecepten online gezet die hier perfect voor zijn: (simpel witbrood, witbrood met poolish, hybride brood of desembrood)

      Bereidingswijze:

      Bak de spekblokjes in een koekenpan op middelhoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten tot ze lichtbruin zijn. Laat ze uitlekken in een zeef en afkoelen tot kamertemperatuur.

       

      Maak het brooddeeg volgens het gekozen recept. Voeg 2 minuten voor het einde van de kneedtijd de grove mosterd toe en kneed deze door het deeg. Voeg vervolgens de afgekoelde spekblokjes en de kaasblokjes toe en kneed deze kort door het deeg.

       

      Volg de verdere instructies van het basisrecept om het brood af te bakken.

       

      Variaties en Tips:

       

      Kruidenboter en honing: Besmeer plakjes van dit kaasbrood met romige kruidenboter en voeg een vleugje honing toe voor een heerlijk zoet-pittige smaakcombinatie.

       

      Tomatentapenade en rucola: Maak een snelle tomatentapenade en beleg je kaasbrood ermee. Voeg wat verse rucola toe voor een verfrissende twist.

       

      Gegrilde groentespread: Smeer je kaasbrood royaal in met zelfgemaakte gegrilde groentespread voor een extra smaakvolle en gezonde traktatie.

       

      Appelstroop en oude kaas: Beleg je kaasbrood met plakjes oude kaas en voeg een scheutje appelstroop toe voor een unieke en verrassend lekkere combinatie van zoet en hartig.

       

      Chutney en walnoten: Serveer je kaasbrood met een pittige chutney en wat knapperige walnoten voor een feestelijke en smaakvolle traktatie die je gasten zeker zullen waarderen.

       

      Experimenteer met deze variaties en ontdek je eigen favoriete manier om van dit heerlijke kaasbrood te genieten!

      Voor een perfect resultaat bak je dit kaasbrood in de Broodbakbol, een gietijzeren broodpan ontwikkeld in samenwerking met Rutger Bakt. Met zijn unieke ontwerp zorgt de Broodbakbol voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor je brood altijd perfect knapperig en smaakvol wordt.

      Experimenteer met deze variaties en ontdek je eigen favoriete manier om van dit heerlijke kaasbrood te genieten!

      Dit recept is gemaakt met medewerking van Chris Putman.

      Foto's: Saskia Lelieveld

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »