Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   The Windmill B.V. - Woensdag 20 April 2022

   Feest! The Windmill bestaat 5 jaar!

   YES! Het 5 jarig jubileum is in the pocket! En wát voor een jaren. Wat begon als een samenwerking van de gieterij van Jaco voor de barbecue-winkel van Martijn is uitgegroeid tot een prachtig concept van zowel productie als groothandel van gietijzeren producten voor buitenkoken.


   En wat was het soms spannend! Gedreven als we beide zijn kwamen er ideeën genoeg, maar waar begin je? En welke koers willen we varen? Veel vragen met nog veel meer antwoorden.


   Het begint allemaal met een idee en passie. ‘’Hoe kan het, dat de Dutch Oven van origine een Nederlands concept is, maar er geen Nederlands merk bestaat? Daar moeten we iets aan veranderen’’. Het eerste idee was een feit. Een half jaar later waren de eerste startersets onderweg, waren we gezegend met een eigen logo, de eerste fotoshoot was een feit en onze website stond live. En ohja, we hebben vrij snel besloten ook Dutch Ovens, koekenpannen en enkele accessoires onder eigen merk te produceren. Een mooi basisassortiment waarbij we bij de winkels durven aan te kloppen. Over winkels gesproken, die hadden we nog niet.

    


   De eerste echte The Windmill Starter-sets


   Goed, nu nog op zoek naar winkels die net als wij overtuigd zijn van het feit dat dit een retegoed idee is! Hoe gaan we de winkeliers overtuigen? We gaan er naartoe! Handig als Jaco is heeft hij demonstratieconstructie gebouwd zodat we ons assortiment mee kunnen nemen naar de klanten en ze deze met eigen ogen kunnen zien, vasthouden en de kwaliteit beoordelen.


   We mogen wel stellen dat het heeft gewerkt, want inmiddels mogen we trots ruim 300 winkels in binnen- en buitenland beleveren. Daar konden we alleen maar van dromen tijdens onze eerste kennismaking!

   De eerste batches met pannen pakten we zelf in in ons magazijn.
   Het begint allemaal met een idee en passie. En Nederlands merk Dutch oven. Inmiddels mogen we ruim 300 winkels in binnen- en buitenland beleveren. Daar konden we alleen maar van dromen. 

   Meer artikelen in eigen design volgen, koekenpannen, accessoires en ook allerlei unieke producten zoals de kampvuurset en de kampvuur-ring. Er kwam een pick-up busje, we werkten samen met Fire&Food magazine en regelmatig mochten we ook kookdemonstraties verzorgen. 


   Onze aller, allereerste demo bij Grenzlandmarkt (DE) in 2018.

    


   Demokok Rick in de weer met ons wafelijzer.

    


   En een stoofgerecht mag niet ontbreken.

    

    
   Niet veel later werd deze schoonheid onderdeel van ons vertrouwde team. Ons oranje monster!

    


   Demokok van Will Overheul met onze eigen Jaco

    


   Pitmaster en demokok Cor!

    

   Fire & Food artikel 2018

   In 2018 stonden we voor het eerst in het Fire & Food magazine. Hier hebben we flink wat recepten ontwikkeld die de komende tijd ook online zullen verschijnen. 

    


   Door de jaren heen mochten we aanwezig zijn bij verschillende wedstrijden en evenementen!


   SPOGA 2019
   In Keulen hebben we op de beurs gestaan en daar vele nieuwe contacten opgedaan. We kregen ontzettend veel leuke reacties op onze stand en onze eerste stap richting buitenlandse winkels was gezet.

   Zoals iedereen weet brak er in 2020 een opmerkelijke periode aan. Een onzekere tijd waarin eigenlijk niemand kon voorspellen wat een ieder te wachten stond. Met het thuiswerken en advies om thuis te blijven bleef de vraag stijgen. Er viel nauwelijks tegen de vraag op te produceren. Het ontwikkelen van nieuwe producten duurde langer dan gehoopt en we hebben zowel ons als jullie geduld aardig op de proef gesteld. 

    

   Nieuwe producten
   Ein-de-lijk. De nieuwe producten waar we al zo'n tijd over spraken kwamen mondjesmaat binnen.
   Het begon met onze Camp Stove. De stove kan worden gebruikt als lichtgewicht draagbare BBQ en als warmtebron om boven te koken.

    

   Dit werd al snel gevolgd door de paëllapan, onze gietijzeren BBQ ovenschaal met bijpassende onderzetter en onze smashburger tool waren ook volop in productie. 

    

    

   Stroopwafelijzer
   Om in de oer-Hollandse sfeer te blijven hoort er naast de poffertjespan een stroopwafelijzer in ons assortiment thuis. Het lag al tijden op de tekentafel, en nu moest het er maar eens van komen. Sinds een paar maanden is het stroopwafelijzer niet meer weg te denken. We hebben dit ijzer zo ontworpen zodat het ijzer zo vlak mogelijk is je dus ook op de barbecue, camp stove, inductiekookplaat stroopwafels kan maken. 

   Wat brengt de toekomst?
   Wat de toekomst gaat brengen weet je nooit, maar nog altijd zitten we vol ideeën en plannen. Zoals jullie weten zijn de sauspan en broodpan vernieuwd. We gaan er van uit dat deze in de loop van het jaar beschikbaar zullen zijn. Tot die tijd moeten jullie het met deze foto's doen :-)

    

   Leren Handschoenen
   Onze collega bleef maar zeuren om een paar stoere, leren handschoenen en is nog steeds van mening dat die in ons assortiment MOETEN. Hier hebben we ook werk van gemaakt en verwachten we in de loop van het jaar te kunnen leveren. Toegegeven, ze zien er ook wel heel stoer uit zo!

   Komend jaar
   Wij zijn al weer druk bezig met de ontwikkelingen voor nieuwe producten voor eind van het jaar en volgend jaar. Hoe en wat? Dat houden we nog even geheim. De eerste 5 jaar hebben we in de pocket en we zijn hard op weg naar het volgende jubileum. Hopelijk mogen we dit weer met jullie vieren. 

   En nu snel naar buiten om de barbecue aan te steken. 

    

    

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »