Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Vuur & Rook Worlds Best BBQ - Dinsdag 21 Juni 2022

      De lekkerste smashburgers!

      Deze nieuwe hype wil je ook proberen: De smashburger! Het lijkt in de verte op een hamburger, maar die smaken! Heel anders. Als buitenkok in hart en nieren proef je dit natuurlijk gelijk.

      Wat er zo anders is aan de smashburgers is de bereiding. Een smashburger kun je omschrijven als een op een grillplaat platgedrukte runderhamburger. Zeg nou zelf, de smashburger bekt een stuk lekkerder. En over lekker gesproken? Dat mag je wel zeggen. Doordat de burger wordt platgedrukt ontstaat een knapperige korst en bovendien ontstaan er een door andere processes in de burger extra smaken in deze korst. Een 'gewone' burger heeft minder oppervlak, daardoor minder korst en minder smaak. 

      Moeten we het nu met zo'n dun burgertje doen?  
      Ho, ho! Dat gaat niet gebeuren. Door het platdrukken wordt 'ie al flink groot en de klassieke smashburger wordt opgebouwd uit meerdere smashburger op één broodje. Geloof me, dit wil je proberen. 

      Kom nu maar door met dat recept!
      Hoe maken we zo'n lekkere smashburger? Qua beleg kun je volop variëren. Dit recept, geïnspireerd uit het Vuur en Rook Worlds Best BBQ boek, is een echte aanrader!

      Ingrediënten voor 2 smashburgers: 

      • 2x Burger bun
      • 300g rundergehakt 
      • 5g zout
      • 5g grove peper
      • 4 plakken cheddar
      • tomaat
      • bbq saus
      • augurk 
      • sla
      • rode ui
      • olie

       

      Benodigdheden

      Werkwijze

      1. Verdeel het gehakt in 4 bolletjes en bestrooi met peper en zout. 
      2. Snijd de tomaat in plakken
      3. Snijd de rode ui in ringen en bak deze kort op hoog vuur in je skillet of op je plancha totdat ze een beetje karamelliseren. Schep uit de pan en houd de uien apart.
      4. Snijd de burger buns doormidden en leg met de binnenkanten in de skillet of op de plancha waar je net de uien hebt gebakken. Druk ze kort aan zodat de smaak goed kan opnemen en lekker verkleurt. Leg ook de burger buns apart. 
      5. Voeg een scheutje olie toe aan de pan / plancha
      6. Leg de ballen gehakt in de pan en smash! Druk de hamburgers plat met de smashburgertool.*
      7. Keer na 2 minuten de burgers om en druk aan. Je ziet die heerlijke korst al! 
      8. Leg een plak cheddar op elke burger en laat deze smelten.
      9. Het opbouwen kan beginnen: Onderkant burger bun gevolgd door de eerste smashburger, bbq saus, de gekaramelliseerde uien, tweede smashburger gevolgd door plakjes tomaat, augurk, sla en barbecuesaus. dan kan de bovenkant van de burger bun erop. Aanvallen maar!

      *Kan het ook met een spatel? Ja, het kan wel. Maar het is leuker om te doen met de smashburgertool.

      Extra inspiratie? 
      Ik kan me haast niet voorstellen dat je nog niet overtuigd bent. Wil je nog meer inspiratie of kun je wel wat variatie gebruiken? Bekijk dan deze voorbeelden nog even!

      De klassieke smashburger met cheddar, meer cheddar en rode ui

      Smashburgers met bacon

      Smashburgers met mosterd, ketchup rauwe uitjes en augurk 

      Smashed burger met cheddar en truffelmayonaise

      Smashburger met guacamole

      Smashburger met spicy mayonaise

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »