Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      The Windmill® Genuine Dutch Cast Iron - Maandag 5 Juni 2023

      De Broodbakbol in de BBQ

      Voor de ultieme buitenkok gaat er niets boven roken en koken in de buitenlucht. Een vers broodje, die lusten we allemaal wel. Nu kun jij thuis het lekkerste brood bakken, dat net zo lekker mooi gerezen en knapperig is als dat van de bakker. Met behulp van je trouwe Q maak je ook de lekkerste broden, quiches, pizza’s en platbroden heerlijk vanuit je eigen tuin. Of beter nog, vanaf je ligbedje terwijl de barbecue het werk doet. Hoe je te werk gaat? Dat leggen we je uit!

       

      Brood bakken

      Om brood te bakken heb je, net zoals bij een oven, boven- en onderwarmte nodig én is het belangrijk dat een temperatuur van 240°C kan worden behaald. Een barbecue met deksel zoals bijvoorbeeld een Kamado of kogelbarbecue is dus essentieel. Het is belangrijk dat de temperatuur stabiel blijft en daarnaast wil je gebruik maken van indirecte warmte zodat je brood gelijkmatig kan garen en niet verbrandt. Een hitteschild in je barbecue zorgt voor deze gelijkmatige verdeling van de warmte. Plate setter, conveggtor of heat deflector wordt ‘ie ook wel genoemd. Heb je geen hitteschild bij je barbecue, maar wel een deksel? Dan kun je de kolen strategisch plaatsen. Leg ze bijvoorbeeld langs de buitenrand van je BBQ of plaats ze, als je barbecue groot genoeg is aan de linker en rechterzijde van de barbecue zodat ze niet direct onder de broodbakbol liggen. Zorg er voor dat je luchtregelaar open staat zodat alle rookgassen naar buiten kunnen.

       

      Voorverwarmen

      Ook bij gebruik in de barbecue geldt; verwarm het gietijzer voor! Als de warmte al in het gietijzer zit wordt deze direct aan het deeg afgegeven en krijg je een veel mooier, knapperiger bakresultaat. En daar gaan we voor!

       

      Bakken maar!

      Het daadwerkelijke bakken verschilt niet van het gebruik in de oven. Je kunt dus de stappen uit het gewenste recept volgen. Afhankelijk van het soort brood dat je wil maken gebruik je de broodbakbol met of juist zonder deksel.

      De geëmailleerde broodbakbol hoeft niet ingebrand te worden, zorgt dat het deeg niet blijft plakken en is optimaal beschermd tegen roest. Het onderhoud is dus een makkie!

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »