Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      The Windmill B.V. - Dinsdag 5 April 2022

      Alle inspiratie van: De poffertjespan!

      De poffertjespan is voor iedereen in Nederland wel bekend. Tijd voor wat creativiteit. Wat kun je nog meer met de poffertjespan? De poffertjes zoals we deze kennen worden volgens onze Nederlandse traditie gegeten met een poedersuiker en een klontje roomboter. Variatie op de poffertjes en benieuwd hoe je de poffertjespan nog meer kan gebruiken? We hebben wat inspiratie voor je verzameld

      Poffertjes beleggen

      Zoet, hartig, je kan de poffertjes met van alles beleggen. Ook kun je je zijdens het bakken vullen met bijvoorbeeld caramel, chocola, spek, appel, wat je maar lekker vind. Je kunt de poffertjes vullen door een klein spuitzakje van bakpapier te vouwen. 

       

      Takoyaki & Æbleskiver

      Toegegeven, dit is een beetje valsspelen. De Takoyakipan en Æbleskiver pan hebben namelijk grotere uitsparingen. Takoyaki is een typisch hartig Japans gerecht, gemaakt van octopus. Æbleskiver is van Deense komaf en vooral zoet. Dat de Denen een uitgebreid assortiment zoete baksels hebben is geen geheim. Æbleskiver is er een van. 

      Wist je dat..?

      Æbleskiver betekent letterlijk 'appelschijfjes', ookal zit er lang niet altijd appel in. Ze worden traditioneel gebakken in een gietijzeren Æbleskiver-pan met 7 gaten. Ze worden meestal gevuld met bijvoorbeeld, marsepein, nougat, appelcompote, chocolade, gezouten caramel of jam. Daarnaast worden ze geserveerd met poedersuiker, jam of marmelade of kersensaus.  

      Khanom Krok & Unniyappam

      Deze Thaise en Indiase 'pannenkoekjes' lijken al meer op de poffertjes zoals wij die kennen.  Khanom Krok is een traditioneel Thais desert en wordt ook wel Kokospannenkoekjes genoemd. Unnuyappam is een zoet gerecht en wordt gemaakt met onder andere rijst, banaan, kokos en kruiden

      Ontbijt, dessert of als snack

      Je kunt zoals je ziet allerlei kanten op met poffertjes. Opgemaakt als klein hapje, als mini pannenkoekjes bij je ontbijt of als hartig tussendoortje.

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »