Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
   Will Overheul - Eigenaar van O.Cuisine: Ontmoet&Doet - Woensdag 11 Augustus 2021

   Aan het woord: Will Overheul

   Als kok ben ik al bijna mijn hele leven bezig met eten en koken. Bij het ontstaan van het samenwerkingsverband Liniebreed Ondernemen, kwam ik terecht in diverse forten. Ik raakte geïnteresseerd in de geschiedenis van de Nederlandse Waterlinie en hoe de mensen in de forten leefden. De enorme gietijzeren ketels en vuurplaatsen die ik tegenkwam vervulden mij met ontzag en maakten mij nieuwsgierig hoe het zou zijn om zo puur, op hout en kolen en met traditionele producten te koken.

    

   Al snel was mijn eerste (iets kleinere) Dutch oven aangeschaft. Vele pannen volgden. Ik ontdekte de veelzijdigheid van gietijzer, voegde o.a. mijn kennis van de klassieke Franse keuken toe, paste recepten aan en maakte mijn eigen recepten.

    

   De charme van het koken met gietijzer is, naast de sfeer van het buiten koken, dat je er zo veel mee kunt. Door de warmte overbrenging via het gietijzer kun je er mee koken, stoven, bakken, braden, smoren, frituren, je kunt het zo gek niet bedenken.

    

   Als één van de eersten in Nederland ben ik ook met mijn Dutch Ovens gaan cateren. Mensen ervaren dit altijd als een bijzondere beleving.

    

   Ik vind het geweldig dat het gietijzer in Nederland weer populair is. Mijn enthousiasme en passie gebruik ik dan ook graag om meer mensen met dit Nederlandse product kennis te laten maken. De demonstraties en de workshops die ik geef zijn voor mij altijd weer een feestje.

   Will Overheul (rechts)

   Eigenaar van O.Cuisine: Ontmoet&Doet

   Foto: BK Photography

   News & updates

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »