Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Barbecuemagazine Fire&Food - Maandag 25 Juli 2022

      Recept: Wafels met karamelappeltjes

      Ingrediënten:
      (Voor 4 personen)
      voor de wafels:
      500 g wafelmix
      250 g boter
      4 eieren
      slagroom

      voor de karamelappeltjes:
      4 appels
      100 g suiker
      50 g boter
      200 ml room
      1 theel. Gemberpoeder
      1 theel. Kaneelpoeder

      Extra nodig:
      Dutch Oven (DO)
      Wafelijzer

       

      Bereidingswijze

      Schil de appel en snijd in kleine partjes. Maak de wafelmix volgens de verpakking. Splits de eieren, klopt het eiwit stijf. Smelt de boter en meng het eigeel en de wafelmix erdoor. Hierna het geklopte eiwit door het wafelbeslag scheppen. Het beslag 1 uur laten rusten.

      Doe voor de karamelappeltjes in een DO een klein laagje water en voeg daar de suiker bij. Het water zorgt er voor dat de suiker gelijkmatig smelt en niet aanbrandt. Laat het mengsel koken en indikken. Het water verdampt en de suiker wordt stroperig. Op het moment dat het begint karamelbruin te kleuren, doe je de boter erbij. Blijf goed roeren.

      Voeg daarna de room en de specerijen er aan toe. Kijk uit: het suikermengsel is heet en als je er koude room bij gooit gaat het hard bruisen en spatten. Houd daar rekening mee.

      Voeg de appelpartjes toe en laat zacht doorkoken tot de appel warm en zacht wordt. Nu gaan we de wafels maken. Zorg dat je een warmtebron hebt. Wij gebruiken vaak onze Camp Stove en stoken die heet op met kolen of briketten. Op de barbecue kan ook.

      Je wafelijzer werkt het beste als hij goed is ingebrand. Heb je net een nieuwe, smeer dan voor het bakken, het ijzer in met onze conditioner. Gebruik liever geen boter want dit verbrandt. Giet het beslag in een wafelijzer en bak het beslag voor 4 tot 5 minuten per kant. Houd er rekening mee dat het beslag van de wafels uitzet. Giet dus niet het wafelijzer te vol met beslag.

      Als de wafels klaar zijn, verdeel je de karamelappeltjes over de wafels. Heerlijk met een flinke toef slagroom!

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »