Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Barbecuemagazine Fire&Food - Donderdag 10 Maart 2022

      Recept: Vispotje

      Ingrediënten:
      (Voor 4 personen)
      1 kleine ui
      30 g bloem
      50 g boter
      200 ml room
      150 visbouillon
      300 g vis, bijvoorbeeld kabeljauw
      200 g mosselen, in schelp
      50 g grijze gepelde garnalen
      2 takjes verse dille
      1 laurierblaadje
      100 g doperwten
      100 g tuinbonen
      1 rode paprika
      zout en peper

      Extra nodig:
      Dutch Oven (DO)

       

      Bereidingswijze Vispotje
      Verwarm je DO met alleen onder warmte. Dit kan boven een kampvuurtje of bijvoorbeeld met briketten.

      Was de mosselen zorgvuldig. Snijd de paprika in stukjes en snipper de ui.

      Smelt de boter,voeg de ui toe en fruit aan.

      Voeg de bloem toe en roer goed door. Let op dat de bloem niet verkleurt. Voeg beetje bij beetje de room en bouillon toe en geef het mengsel in de DO de tijd om te garen. Je ziet de bloem verkleuren en lichter (witter) worden. Voeg weer wat room en bouillon toe en herhaal dit tot je een glad mengsel hebt.

      Voeg de tuinbonen, dille, laurier en de peper toe en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Dan mogen de doperwtjes, de vis en de mosselen erbij. Kook rustig door tot dat de mosselen allemaal open staan. Voeg als laatste de paprika en de garnalen toe.

      Nog 5 minuten rustig laten door-koken, Breng op smaak met zout en peper. Verwijder voor het eten het laurierblaadje. Heerlijk met rijst of een gekookt aardappeltje.

       


      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »