Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Vuur & Rook Magazine - Dinsdag 9 November 2021

      Recept: Chicken Tortilla Skillet Pie

      Als je dit gerecht, de chicken tortilla skillet pie zou moeten vertalen krijg je een ‘Kip en Mexicaanse pannenkoekjes gietijzeren koekenpan taart’. Wij houden het daarom maar op 'chicken pie'. En voegen daar aan toe dat ie beestachtig bruut lekker is.

      Benodigdheden:

       

      Voor de kip tortilla pie:
      600 gr kippendij
      20 gr LetzQ Chicken Rub
      12 tortilla’s die ongeveer in je skillet passen 450 gr gemalen Mozzarella
      Eventueel: verse koriander

       

      Voor de saus:
      20 ml olie
      2 grote uien, grof gesnipperd
      10 gr chilipoeder
      6 gr komijn
      2 handjes verse oregano of 10 gr gedroogde 6 gr zout
      8 teentjes knoflook, grof gehakt
      400 ml kippenbouillon
      2 blikken tomatenblokjes

       

      Bereidingswijze

      Maak je BBQ gereed voor indirect BBQ’en en stook het vuur op tot 200°C. Rub de kippen-dijen met een dikke laag LetzQ Chicken Rub. Doe een scheut olie in een skillet en laat het heet worden op de BBQ. Voeg dan de uien toe en bak deze tot ze mooi goudgeelbruin zijn. Haal de skillet daarna even van de BBQ en voeg de chilipoeder, komijn, oregano, zout en knoflook toe. Roer goed door. Zet de pan dan terug op de BBQ en laat een paar minuten bakken. Doe er dan de kippenbouillon (zorg dat je doe maakt met kokend water of verwarm de bouillon eerst) en tomaten bij en laat dit alles op de BBQ sudderen. Een kwartier zal voldoende zijn om de saus dieprood te kleuren, het teken dat deze gaar is. Haal de skillet weer van de BBQ en breng hem naar de keuken. Maal daar de saus in de blender fijn en zet die apart.


      Veeg de skillet met een dot keukenrol een beetje schoon en zet hem weer op de BBQ. Doe er wat olie in en wacht tot deze heet is. Bak er dan de kippendijen in. Elke kant een paar minuten, tot ze aan beide zijden licht gebakken zijn. Bedek de dijen dan met een paar scheppen saus, zorg dat je genoeg overhoudt om de pie straks te maken en laat de kip in de saus verder garen. Als de kip een kern heeft van ongeveer 70°C uit de skillet halen, heel even wat af laten koelen en dan de kip pullen.

       

      Hou de pulled chicken daarna even apart. Dip drie tot vijf tortilla’s, al naar gelang hoe dik je de bodem van je pie straks wilt hebben, één voor één in de saus en leg ze daarna op de bodem van je skillet. Leg daar bovenop wat pulled chicken, wat saus en flink wat kaas. Leg er dan één of twee met saus ingesmeerde tortilla’s op en leg er weer kip, saus en kaas op. Herhaal dat tot je tortilla’s op één na op zijn. Leg die laatste tortilla op de stapel, giet er de laatste saus over en daarop de laatste kaas.

      Neem een stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om de pie in de skillet af te dekken en tot aan de pan in te pakken. Spuit of smeer één kant van de folie echter eerst in met olie en leg die kant op de pie. Zo voorkom je dat de kaas blijft plakken en je straks al die heerlijk gesmolten kaas in één keer er af trekt. Zet de afgedekte skillet plusminus een half uur op de BBQ en check dan door het alufolie een beetje op te tillen of de saus bubbelt en de kaas tussen de lagen gesmolten is en de kaas bovenop lichtbruin gekleurd is. Dan is je chicken tortilla skillet pie klaar. Strooi er nog wat gemalen kaas en als je daarvan houdt wat fijngehakte koriander over en serveer. Snij aan tafel punten uit je pie.

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »