Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      The Windmill B.V. - Donderdag 4 Augustus 2022

      Pizza uit eigen tuin!

      Pizza, wat een uitvinding! Er zijn tal van manieren om zelf pizza te maken. In een steenoven, de oven in de keuken, op je barbecue en op open vuur! Wij leggen je uit hoe je lekkere pizza's kunt maken met onze gietijzeren pannen en tosti ijzers. 

       

      Pizza uit de Dutch Oven

      Pizza maken in je Dutch Oven is heel eenvoudig. Hiervoor gebruik je een Dutch Oven op z'n kop waarbij je de pizza bakt op de binnenkant van het deksel. Hoe dit precies werkt hebben we voor je op een rij gezet! 

      Hier leggen we stap-voor-stap uit hoe je pizza maakt met behulp van je Dutch Oven. 

       

      Pizza in je Sandwichijzer! 

      Zorg er altijd voor dat je je sandwichijzer voor gebruik voorverwarmt. Dat geldt in het algemeen voor al je gietijzeren pannen en accessoires. Geen zin in een grondige schoonmaakbeurt? Gebruik dan een bakpapiertje tijdens het bakken, dit voorkomt dat je naderhand druk bent met het loskrijgen van de aangekoekte kaasresten. Maak gebruik van boven- en onderwarmte door de pizza te bereiden in een barbecue of met hete stukjes hout, houtskool of briketten op de bovenkant van het sandwichijzer. Zo kun je je pizza dus ook in het kampvuur bereiden!

      Traditionele pizza van het vuur

      Knip eventueel het bakpapier op maat en maak je pizzadeeg passend. Beleg de pizza met jouw favoriete ingrediënten en plaats het geheel vervolgens met bakpapier en al in het sandwichijzer. Sluit het ijzer en verwarm ongeveer 15 minuten. Controleer na 15 minuten voorzichtig de onderkant van de korst. Als de korst goudbruin ziet en de kaas begint te bubbelen is de pizza klaar.

      Pizza calzone uit het vuur

      Een calzone is als het ware een dubbelgevouwen pizza. Rol het pizzadeeg uit en beleg de helft ervan met jouw favoriete beleg. Vouw het deeg dubbel en zorg voor een kleine opening aan de zijkant, of snijd aan de bovenkant het deeg in zodat de hete lucht kan ontsnappen. Leg de calzone, of zelfs twee stuks, in het sandwichijzer en bak in ongeveer 15 minuten af. Ook voor de calzone geldt; controleer na 15 minuten voorzichtig de kleur van de korst. Als deze goudbruin is dan zijn ze klaar. 

       

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »