Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      The Windmill B.V. - Donderdag 29 Juli 2021

      Pizza uit de Dutch Oven? Ja!

      Gebruik de deksel van je Dutch Oven (DO) als bodem. We gaan de pan er later overheen plaatsen. Deze dient als oven doordat we briketten boven en onder gaan plaatsen. 


      Stap 1: Maak het pizzadeeg volgens het recept. Houd rekening met de eventuele rijstijd van het deeg, dus begin op tijd. Je kunt uiteraard ook gebruik maken van een rol 'vers' pizzadeeg. Deze moet je dan nog wel op maat knippen of snijden. 

       

      Stap 2: Steek nu je brikettenstarter aan met daarin ca 20 briketten (bij een 4,5 Qt Dutch Oven is 16  briketten genoeg).

       

      Stap 3: Keer je Dutch Oven ondersteboven en zet deze op een vlakke, stevige en vuurvaste ondergrond en leg vervolgens ca 6 briketten onder en de rest boven op de Dutch Oven om voor te verwarmer. Pas op! De onderkant van de pan heeft geen opstaande rand. Houd hier rekening mee en zorg ervoor dat er geen briketten af vallen.

       

      Stap 4: Knip een stuk bakpapier in de maat van je deksel.

      Stap 5: Rol je deeg uit, in de afmeting van je bakpapier en beleg deze naar keuze.

      Stap 6: Til nu de pan voorzichtig van je deksel af en leg de pizza in/op het deksel, plaats nu de pan weer terug. Voorzichtig omdat de kooltjes er makkelijk vanaf kunnen vallen.

       

       

      Het wordt natuurlijk loeiheet! Gebruik dus vuurvaste handschoenen. 

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »