Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      The Windmill B.V. - Maandag 12 Juli 2021

      De Dutch oven | Waarom is een Dutch oven zo'n veelzijdige pan?

      De Dutch oven, een grote gietijzeren pan met pootjes, een RVS handvat en deksel met pootjes. Wat maakt deze pan zo uniek? 

      Helemaal uniek is het inmiddels niet meer, zoveel variaties op dit van oorsprong 17e-eeuwse concept. Maar dat maakt 'm niet minder speciaal.

       

      Cor legt het allemaal voor je uit. Geen zin in de hele video? Check dan de punten onder de video.


      Gietijzer
      Allereerst is de pan gemaakt van duurzaam gietijzer. Dit zorgt voor een optimale warmtegeleiding en de pan kan direct in het vuur gebruikt worden. Onze voorvaderen hadden uiteraard nog geen kookeiland zoals wij dat kennen. 

       

      Waarom heet ie eigenlijk Dutch oven?
      Eigenlijk heel simpel. Het is een Nederlandse uitvinding en door gebruik te maken van  boven en wonderwarmte krijg je hetzelfde effect als in een reguliere oven. 

       

      Pootjes onder de pan en op de deksel
      De pootjes onder de pan zorgt er voor dat de pan stabiel in het kampvuur kan worden geplaatst. De pootjes op het deksel zijn ervoor zodat je de deksel als skillet of bakplaat kan gebruiken. Draai het deksel om en zet 'm neer boven gloeiende kooltjes of hout. Als het ijzer heet is kun je op het deksel bakken. Ook kun je de pootjes op het deksel gebruiken om te 'stacken', zoals dat zo mooi heet.

       

      'Stacken'
      In het Nederlands; stapelen. De bovenwarmte van de Dutch oven kan ook gebruikt worden om een tweede pan te verwarmen. Bijvoorbeeld een tweede Dutch oven, of een koekenpan. 

       

      Gerechten en warmtebronnen
      Het leuke van de Dutch oven is dat je er allerlei verschillende gerechten in kan maken en op allerlei warmtebronnen kan gebruiken. Gebruik in combinatie met een driepoot, onze kampvuurset of met hout, houtskool en briketten. Soepen, ovenschotels, stoofpot, appeltaart, hele kip en zelfs pizza! 

       

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »