Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      The Windmill BV - Zondag 17 Oktober 2021

      5 Gemaakte fouten met gietijzer

      1| Niet voor verwarmen

      Onze pannen werken het beste wanneer je ze voor gebruik alvast heet laat worden.

      2| Geen water koken in Dutch Ovens

      Ja, dat is dus een mythe. Het klopt dat water en gietijzer geen vrienden zijn, maar dat geldt als je de pan laat weken in het water of bijvoorbeeld niet goed droogmaakt. Of als je de pan in de vaatwasser reinigt. Dat is vragen om roest. Wil je bijvoorbeeld pasta of aardappelen koken? Doen! Dat kan gewoon.

      3| Gebruik van hardnekkige chemicaliën bij schoonmaak

      Wanneer je hardnekkige reinigingsmiddelen gebruikt beschadig je vooraf ingebrande laag. Dat is zonde, want dan kun je opnieuw alle stappen herhalen om je pan te redden. De pan is wel bestand tegen een beetje sop, de schoonmaakmiddelen zijn tenslotte niet meer zo agressief als vroeger, maar daar moet je het ook bij laten.

      4| Niet goed droogmaken

      Het is belangrijk om gietijzer na gebruik goed droog te maken. Als je dit niet goed doet heb je binnen no-time roest op de pannen. Dat is niet direct een ramp want roest valt goed te behandelen, maar voorkomen is beter dan genezen.

      5| Na gebruik niet opnieuw seasonen

      Na gebruik is het van belang om de pan goed schoon te maken met heet water en eventuele aangekoekte resten los te schrobben met schoonmaak-pad. Maak de pan goed droog en herhaal de stappen van het inbrandproces.
      - Product ongeveer 60 minuten goed heet laten worden in een barbecue of oven.
      - Product insmeren met conditioner
      - Product verhitten tot het gaat walmen en vervolgens laten afkoelen. De temperatuur is afhankelijk van de conditioner die je gebruikt.

      Het kost wat tijd en een beetje moeite, maar dan heeft de pan weer een nieuwe, beschermende laag.

      News & updates

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »